Ranní diskuse o humbuku kolem L4D2

Když pánové z Valve na letošní E3 s velkou slávou oznámili pokračování Left 4 Dead, asi ani v nejmenším netušili, co tím způosbí. Rozhořčení hráči po celém světě je totiž začali bombardovat nespokojenými zprávami o nedodržených slibech, a na Steamu dokonce vznikla petice za bojkot L4D2, ke které se v současnédobě připojilo již více než 20 tisíc 'fanoušků'.

Celá věc je přitom o to vtipnější, že vývojáři zatím ze hry představili jen jedno video a ždibet informací, ale fandové jsou i přesto přesvědčeni, že bude všechno špatně, že se bude jednat jen o lehce upravenou verzi původní hry, a že tvůrcům nejde o nic jiného než o sprosté ždímání peněz. Jako by ujišťování Douga Lombardiho, že i nadále budou podporovat první díl (blíží se rozšíření), vůbec neslyšeli.

Musím se přiznat, že je mi lidí ve Valve trochu líto. A to i navzdory jejich diskutabilnímu ocenění věcí na Steamu (tzv. jeden dolar = jedno euro). Aniž by stihli chystanou hru pořádně představit spadla na jejich hlavy ze všech stran kritika, která moc chutí do další práce rozhodně nepřidá. Nezbývá tedy než jim popřát hodně štěstí a pevné nervy. Jsem si docela jistý, že po vydání Left 4 Dead 2 všem remcalům sklapne čelist.

Diskuze (3) Další článek: Recenze: ArmA 2 – střelba do hráčských řad

Témata článku: , , , ,