Ranní diskuse o levnějším Playstationu

I přesto, že Sony a Microsoft unisono tvrdí, že zlevnění jejich konzolí nemá nic společného s konkurenčním bojem, a kolik stojí rivalská konzole je jim jedno, nám ostatním je jasné, že jsou to jen načačnčané řečičky, jež mají k pravdě hodně daleko. Ať už to totiž Japonci přiznají nebo ne, od slevy PS3 si slibovali výrazné navýšení prodejů, ke kterému dost možná vůbec nedojde.

Řada hráčů sice čekala na slevu třetího Playstationu jako na smilování, ale jsem si jistý, že ne všechny přesvědčí nižší ceny ke koupi právě tohoto stroje. Microsoft totiž okamžitě vytáhnul do protiútoku a začal Xbox 360 Elite prodávat za něco málo přes pět tisíc, a Xbox 360 Pro dokonce ještě o tisícovku levněji.

I když teď sonyboyové pravděpodobně namítnou, že na tom nezáleží, protože Xbox je na prd a nejsou na něj žádné pořádné hry, obávám se, že stále přetrvávající snaha lidí ušetřit se promítne i sem. A to ani nezmiňuji případnou slevu Nintenda Wii. Playstation 3 to zkrátka bude mít po čertech těžké a je dost možné, že tak dlouho odkládaná sleva nakonec ve výsledku nic moc nezmění. Což je určitě škoda, PS3 by si to jistě zasloužilo.

Diskuze (20) Další článek: První recenze NFS: Shift jsou velmi dobré

Témata článku: , , , , , ,