Recenze: Juiced - džusujeme na PC

Juiced je hra s pohnutým osudem, což by při hraní neměla být omluva, pokud se nakonec vše povedlo podle představ tvůrců. Pouliční závody jsou mezi hrami v kurzu, takže konkurence je ostrá. Jak si nakonec Juiced s ostaními poradil? Nechte si vyprávět příběh jedné hry na závodní trati.

Platforma: PC
Typ hry: závodní
Multiplayer: ano
Minimální konfigurace: Pentium 933 MHz, 256 MB RAM, 32 MB grafická karta, 2,5 GB HDD
Doporučená konfigurace: Pentium 4 1,7 GHz, 256 MB RAM, 64 MB grafická karta
Testovací konfigurace: Athlon 64 3200+, 1 GB RAM, GeForce 6600
Výrobce: Juiced Games
Vydavatel: THQ
Distributor v ČR: CD Projekt
Homepage:
http://www.juiced-racing.com/

Tak tohle je moje nová kára. Jmenuje se Juiced a chce se jí závodit se všemi ostatními. Sice jsem si dal trochu načas, abych ji pořádně vypiloval k dokonalosti, ale teď už se můžu klidně vozit. Jen zavolám TýKejovi, že má chystat peníze do cíle pro moji hračku a hned vyrážím.

Drobné zpoždění

  
Čím více vedete, tím víc bude respektu * No to je úplný Přelud * Na rovnice je rychlý každý blbec, zatáčky ukazují mistry

Jo, co je na tom, že Undergroundovic fáro je už podruhé na trati a daleko přede mnou, koho zajímá vytuněnka Midnight Clubu? Já mám svůj styl a tím to všem natřu. Živá doprava do závodů nepatří, raději nahrneme kolem tratě spousty fanoušků, s policií se pak nemusíme nijak párat. Uděláme si z města jedno velký hřiště a občani budou jen závistivě zírat.

Však moje mašinka vypadá dobře, všude samý světýlka, blikátka, proti ostatním je sice trošku hranatější a rozmázlejší , ale zase pěkně šlape. To dělá určitě ta nová aparatura, co jsem si ji tam namontoval, aspoň přes ni není slyšet motor. Jen ať mi přitom nevychcípají baterky, bych pak z výfuku dostal ještě nějakou vyrážku.

  
Drobné aero(hydro, geo, ...)dynamické úpravy * Chodci, chodci a já se divil, že to nějak klouže * Však je to tím, že je zde louže

Že prej tady furt jen vystávám a nic jsem nepředvedl? Problémy s fabrikou, chtěli ji zavřít, ale chlapi do toho bouchli, sehnali káře novýho papíka a už je tady. Však jen naskoč, kotě, ukážu ti jak se jezdí na plnej džus. A toho motoru si fakt nevšímej, to má určitě znít takhle, radši opumpuju repráky a hodíme tam nějakou vypalovačku.

Nastup si, kotě

Jo, je to tady všechno jako opravdový, žádný blikající budíky, jen tady mám výstrahu před zatáčkou, ale tu si aspoň můžu vypnout. Však je taky úplně mimo, půl kiláku před zatáčkou už řve ať brzdím a ještě na výjezdu z vracáku by snad chtěla zpomalovat. Jestli to má pomoct novejm borcům ze školky, tak to fakt nevím, vždyť takhle ani nenastartujou.

  
Občas se soupeři při taranování jen neškodně odrazí * Tomu se říká show-off * Pak naběhnou děti a mají čím gumovat

Tak a jedem, už se hrneme do zatáčky, to je rychlost, co? Kam to, kde to, co to, sakra! Joo, to jsem ti chtěl jen ukázat, že jako na rozdíl od ostatních se mi kára umí ničit. Sice to můžu narvat v plný do zábradlí čelem a jen mi zhasnou světla, ale funguje to. Teda, no, jak sis všimla, že jsme narazili levou stranou a na pravé to mám máčklý? To je, éé, jak bych to řek, jó, přenášení poškození, ten náraz se jako přenes na druhou stranu, chápeš.

Teďka ti ale ukážu čistej průjezd zatáčkou, až z ní budeš moct snídat. Třísk, whoopsy daisy, sem ti chtěl ukázat, že mi krásně po nárazu utíká dusík a čistí to jako silnici, vidíš. Jo, to sem přesně chtěl, vždycky jdou prvně světla a pak dusík. Když hodně zaberu, tak se přidá i řízení, ale to se fakt jako musím snažit. Ty nový káry sou fakt skoro nerozbitný, teda Juiced občas klekne a člověk to pak musí znova startovat, ale to se stává všude, jinak by to nebyla sranda.

Vyrážíme do ulic

  
Ovládat zadní náhon je občas fuška * Tady to vypadý na bitvu * Pane řidiči, osmdesát. Váš řidičský průkaz, občanku a techničák.

Vidíš, už máme za sebou kolečko. Jak jako nudný, vždyť tady byla zatáčka doprava, točka doleva, děsně dlouhá rovinka s vracákem a skoro i skok. Do toho občas most, tunel, to lidi milujou a tobě to nesedí? Co bys jako na okruhu ještě chtěla? Fialový slony a růžový antilopy? Nikoho nezajímá, že krajina okolo je nudná, každej se soustředí na trať před sebou. Víš ty vůbec co to je pořádnou rychlostí vlítnout do zatáčky, jak se na to musí člověk soustředit? Jako jo, vono kára co má dvě stovky kobyl pod kapotou a táhne se sotva 180 je trochu divná, ale pro lidi jsou to stejně nepředstavitelný čísla. A navíc tady mám i zatáčku, kde musíš z plný na 60 a to sou pak zážitky.

No dobře, dobře, auto jezdí jak tak trochu divně, ale můžem tvrdit, že je to reálný, vždyť dvě kila ve městě tady nikdo nejezdí. Aspoň se neklouže tak jako Undergroundovic kára, v týhle mašince se do smyku nedostaneš kdy chceš, ale jen když nechceš. Teda vona to není jako moc výhoda, ale někoho to určitě bude bavit. Navíc nejezdíš jen po okruhu, ale máš i předváděčky, kde musíš dělat fígle na publikum. A tam se ti klouzání děsně hodí, když se teda povede. Jako je to peklo, i když se to naučíš, tak se to často proflákne, ale jak to vyjde, tak je to dobrej efekt.

  
To je uvítání do deště * Soupeři vyznávají taktiku Seek and Destroy * Zde to zkusili kamikadze

Je to tak trochu o haluzi, ale to máš třeba sprint taky. Třikrát deset vteřin valíš plnou a nakonec jsi buď první, nebo taky ne. Žádná strategie, vyhýbání, to je vo ničem, prostě jen zarveš heft do podlahy, třískneš tam rajskej plyn a mácháš řadící pákou jak větrnej mlejn. Ale jako nic z toho ani dělat nemusíš, můžeš na to mít lidi a jen koukat, jak makaj za tebe. To se ti bude tuplem hodit u pointovek, kdy jezdíš tam a zpátky jako trotl. Aspoň jim můžeš říct, co všechno z toho mají ždímat. Jakmile jim ale rupne v palici, tak to třeba narvou někam do skály a závod je v kélu.

ResketP

Ale dobře sleduj, jak ta kára budí respekt, ten je děsně důležitej. Když vyhráváš, dostáváš ho, jsi v panglétu a všici tě nenávidí. Občas se můžeš na uši stavět a respekt de dolů, třeba do tebe někdo třískne a ono jako že jsi třískl do něj ty a hned ztrácíš. Ale tak je to pořád, aspoň neoflákáš ostatním plecháče, stejně bys pak letěla někam pryč. Jako ty nárazy se chlapcům nějak nepovedli, asi dali do nárazníků nějakou divnou gumu, nebo do, auto pak lítá jak pomatený.

  
Mokro, náhon na zadní, šílená rychlost, kdo by se nebál zdi * Že by alespoň jedna malebná krajina? * Na plný plyn do zatáčky

Ale jako co zase vychytali, jsou různý možnosti aut. Jako Juiced se umí předělat do aut jako karet na karban, navíc k tomu ještě pozná, že má hrabat předníma, nebo to tlačit zadkem, a dělá z toho vědu. Však taky jezdit s ním v dešti a se zadním náhonem je fakt pro silný povahy, nějaký máčky by se rozkleply po prvních hodinách. A tak vůbec, za deště to všecko vypadá tak nějak líp. Kapky bušej na kapotu a ty jsi pěkně v pohodě, i když se na skle dělaj pavouky.

Světlé stránky hry
  • Sázení
  • Respekt
  • Hudba
  • Počasí a denní doba
Temné stránky hry
  • Ovládání
  • Grafika
  • Nedotažené
  • Soupeři

No vidíš to, už se blížíme k cílu, sice tam ostatní už stojej, ale my si aspoň zkusili něco jinýho.Nebyly to ani pouliční závody, ani klasický vokruhy, tunili jsme, ale nějak omezeně, zase tam bylo nějaký sázení a závody o fára, když to člověk nakonec veme, tak je to zajímavý zpestření tý nudy co je, ne kotě? Hej, kam letíš, dyť Undergroudnovic a Midnighti už maj studený mašiny.

Grafika: 5/10
Zvuk: 5/10
Hudba: 7/10
Hratelnost: 6/10

Pozdě vyjeli, pozdě přijeli, Juiced Games se snažili udělat všehochuť a nakonec je z toho tak trochu dort, jak jej vařili Pejsek s Kočičkou. Občas se sice člověk pobaví, ale na dlouhé zimní večery to asi nebude.

Celkové hodnocení: 6/10

Dostupné pro: PC, iPhone
Žánr: Závodní
Výrobce: Juice Games | Webové stránky hry
  • Velké množství tuningových variací
  • Režim kariérního postupu
  • Atmosférický soundtrack
  • Jednoduchý model poškození
  • Ovladatelnost vozidel
  • AI soupeřů
  • Zdlouhavý loading
Diskuze (10) Další článek: Ocelové nervy, nebo i klávesnice

Témata článku: , , , , , ,