Téma | E3

Redakce na E3: co si myslíme o letošním svátku všech hráčů?

Letošní E3 se až na výjimky velmi povedla. Co si o výstavě myslí redakce a jaké jsou naše nejočekávanější herní pecky? Povíme vám!

Martin Nahodil - minimalistická překvapení 

Loňská E3 pro mě byla docela zklamání a od té letošní jsem nic moc neočekával. Už pár týdnů před samotným začátkem veletrhu oznámilo několik studií, že tam ani nebudou mít stánek a třeba takovou novinku od Rocksteady bych už opravdu uvítal. No, tak snad příští rok. Po konferencích velkých firem jsem ale byl mile překvapen.

Pomineme fakt, že EA v porovnání s ostatními naprosto pohořelo a jejich streamy překonaly hranici nudy prezentace z minulého roku. E3 jako takovou tedy vykopl Microsoft, od kterého se toho čekalo hodně, protože bez Sony měl většinu prostoru jen pro sebe. Jistě se i v dojmech kolegů objeví Cyberpunk 2077, který dle mého byl tím nejlákavějším, co jsem na letošní E3 viděl. Na této konferenci mě ale hlavně potěšilo to, že se u spousty her odhalilo i jejich datum vydání. Třeba takový Ori and the Will of the Wisps už je na E3 potřetí, takže už bylo na čase. Mohl bych pokračovat s daty vydání třeba pro Gears 5 nebo The Outer Worlds.

78a64a1ab37d.jpg

Teaser na novou konzoli a jejich xCloud mě bohužel nijak extra neuchvátil. Vesměs mi to přijde velmi podobné, jako nový PlayStation, takže tomu už chybí ten wow moment efekt.

Zbylé konference pro mě už byly celkem na podobné úrovni. PC Gaming Show je sice v té nižší části žebříčku, ale třeba takový Ubisoft mě opět zaujal. Jen si tedy mohli odpustit tu jejich Tom Clancy’s mobilní hru. Gods & Monsters ale na druhou stranu vypadají hezky a ani koncept nových Watch Dogs nezní špatně.

 

PC Gaming Show je sice v té nižší části žebříčku, ale třeba takový Ubisoft mě opět zaujal

 

Square Enix také překvapil. Místo her to ale bylo tím, že letos opět zvolili klasickou konferenci místo předtočeného videa, jako tomu bylo loni. Datum vydání remaku Final Fatasy VII považuji za highlight jejich prezentace a představení Avengers pak za naprosté zklamání. Neříkám, že to bude katastrofa, ale po těch letech, kdy tento projekt byl teasován jako něco obrovského, jsem zkrátka očekával víc. Navíc mi ani nepřišlo, že by z toho byla cítit ta superhrdinská atmosféra, jako tomu je u komiksů a filmů.

marvels-avengers-square-enix-crystal-dynamics-e3-2019-reveal-multiplayer-co-op-post-launch-re.jpg

O zakončení se již tradičně postaralo Nintendo a jakožto jejich dlouholetý fanoušek jsem se opravdu těšil, až odhalí své plány. Letos se zase objevilo Super Smash Bros., ale už s ním nezabrali tři čtvrtě Directu jako loni. Prostor dostala spousta titulů a mezi mými favority rozhodně nesmí chybět Astral Chain, což je novinka od PlatinumGames.

Ne, že bych byl úplně natěšený, ale opravdu mě zajímá, jak na Switchi poběží třetí Zaklínač. Zato remake Link’s Awakening si zahraji s chutí. No a samozřejmě na závěr nesmí chybět pokračování The Legend of Zelda. Stačil krátký teaser a už se rozpoutaly stovky diskuzí ohledně toho, co zase bude Link řešit.

the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-sequel-nintendo.jpg

Za mě se letošní E3 docela povedla, rozhodně více než ta loňská. Už tady ale byly lepší ročníky a absence některých velkých herních studií je zkrátka znát.

Diskuze (3) Další článek: Conan Unconquered: buď se ubráníme nebo padneme (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,