Redakce vybírá: nejlepší hry generace podle Martina Nahodila

Xbox One a PS4 se dočkaly mnoha skvělých her. Jaké nás zaujaly nejvíc?

Zaklínač 3: Divoký hon - nepřekonaný král RPG

Zaklínač se v našem výběru určitě neobjeví pouze jednou. To jen potvrzuje fakt, že je to výjimečný titul. Obzvlášť pokud patříte mezi fanoušky RPG, tak určitě nechybí ani ve vaší herní knihovně. Kdo by si také nechal ujít krále tohoto žánru, který stále zůstává nepřekonán.  

Obří a nádherný svět s propracovaným příběhem by sám o sobě stačil k tomu, aby se RPG zařadilo mezi to nejlepší z dosluhující generace. Těch, které opravdu stojí za to a mají je na svědomí velká vývojářská studia, nevyšlo mnoho. Sice tady máme menší tituly jako Greedfall, ale svými kvalitami na Zaklínače zkrátka nemají. Samozřejmě to není dokonalá hra bez nejmenší chybičky. Bugů se i přes řadu záplat stále najde dost. Zaklínačovy klady nicméně nesrovnatelně překonávají tyto negativní prvky. 

Už v předchozích dvou dílech série jsem strávil desítky, ne-li stovky hodin, a i přes to, že je Divoký hon králem RPG, mě to stále táhne více k prvnímu dílu. Nezvyklý soubojový systém, temnější slovanské zpracování, a hlavně český dabing, který nepatří mezi nejkvalitnější, ale některé hlášky se staly nezapomenutelnou legendou.  

Sansretour Valley_9.jpgwitcher3.jpgThe-Witcher-3-Wild-Hunt-Blood-and-Wine-7.JPG

Trojka nicméně vede velikostí, možnostmi, kterými se může ubírat dějová linka a celkovým množstvím obsahu. Na rozdíl od posledních Assassin’s Creed tady nejsou vedlejší úkoly jen repetitivní výplň. Mnoho z nich by se bez problému mohlo zařadit mezi hlavní questy. A kdyby toho náhodou bylo málo, mapa je poseta otazníčky, které lákají lootem a dalšími odměnami, abyste každý z nich prozkoumali. Jen málokterá hra s otevřeným světem mě zaujala natolik, abych opravdu vysbíral všechno, co jde. Zaklínači se to nicméně povedlo. Kompletování Skellige je sice trochu otravnější, ale přeci jsem všechen ten loot nemohl nechat pod vodou! 

CD Projekt RED mohl nechat Divoký hon v základní verzi a stejně by se v mém výčtu objevil. Vývojářům to ale nestačilo, a tak přišla dvojice DLC. Srdce z kamene přidalo další unikátní příběhovou linku, ale to hlavní přišlo až s O víně a krvi. Výlet do Toussaint by si mohli s klidem dovolit vydat samostatně. Nový pestrobarevný region, spousta nového lootu a další příběhová část, která zahrnuje i závěr celé Geraltovy trilogie. Pokud se do Zaklínače 3 teprve plánujete pustit, rozhodně jděte rovnou do kompletní edice. Bez obou DLC byste se totiž ochudili o značnou část celkového zážitku. 

Diskuze (16) Další článek: Sony Pictures chystá 3 filmy a 7 seriálů na motivy Playstation her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,