Redesign NDS oficiálně ohlášen

Na japonských stránkách Nintenda byla včera oficiálně oznámena upravená verze jejich handheldu Nintendo DS. Nová verze se má jmenovat DS Lite a v Japonsku je jí dočkají už 2. března. Největší změnou kromě nového designu je zmenšení celého přístroje z rozměrů 148,8x84,7x28,9 mm na 133 mm šířka, 73,9 mm výška a 21,5 mm tloušťka. Sníží se i hmotnost z 275 g na 215 g. Mělo by být přidáno i několik nových funkcí, tou největší bude bezesporu možnost nastavení čtyř úrovní světlosti displeje.

Když už jsme u displejů, Nintendo neoznámilo, zda spolu se zmenšením celkových rozměrů se změní i velikost obrazovek. Jak je vidět na obrázku, některé prvky změnily pozici, tlačítko power se nejspíš přesunulo na bok přístroje, mikrofon je nově mezi obrazovkami, posunuly se tlačítka start a select i diody určující stav baterie a nabíjení. Ovšem pozor, obrázek neukazuje finální verzi nového designu. V Japonsku se DS Lite bud prodávat za cenu 16 800 jenů (asi 4200 Kč), což je o něco víc, než se prodává současná verze. Kdy se DS Lite u nás není zatím známo.

Karel Kališ komentuje: Praktiky Nintenda s oznamováním nových informací mě nikdy nepřestanou fascinovat. Přesně před deseti dny Nintendo dementovalo všechny zvěsti o oznámení nové verze DS a dnes ji tu máme. Žádná velká sláva, jen maličký, snadno přehlédnutelný odkaz na japonských oficiálních stránkách společnosti. Ale asi vědí, co dělají, protože se NDS prodává skvěle. 

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (2) Další článek: STALO SE 25.1. - Quake 4 za hubičku

Témata článku: , , , , ,