Reportáž: Guitar Hero: Metallica launch párty

Herní novináři jsou distributory hýčkáni. My třeba byli pozváni na párty při uvedení nového kytarového hrdiny na trh. A hru si řádně osahali.

Pozice herního novináře je pro mnohé hráče vysněným povoláním, jemuž by se jednou rádi věnovali. Nebudu vám prozrazovat nevýhody v podobě věčně otlačených tlačítek i na obličeji, místo toho můžete nahlédnout na jednu z nejlepších stránek naší profese. Díky společnosti Cenega jsme mohli strávit hned první večer při uvedení nového Guitar Hero: Metallica ve společnosti nejen milých dam z tiskového oddělení, ale dokonce i s hrou samotnou.

GH Metallica Launch Party 002.JPGGH Metallica Launch Party 005.JPG

Návštěvy podobných povyražení jsou pro naši redakci okořeněné vždy ještě o zážitky z cesty z naší přerostlé vísky v zatáčce mezi Prahou a Vídní, tentokrát ještě zpestřené o průběžné zpravodajství našeho nejvyššího, jež celý den pilně u Cenegy hrál nejnovější pecky čekající na náš trh.

Při vhodné konstelaci hvězr je možno vyvozovat zvýšenou pravděpodobnost blízké recenze

Rally letní gumy však už odzvonilo, a tak i přes časté závody výletních jacht s mnoha koly uběhla dálnice překvapivě snadno, podobně jako byl podezřele hladký průjezd Prahou až podzemních garáží nejmenovaného obchodního domu.

Ve jménu čtenářstva

Naše kroky zcela neomylně směřovaly pod vedením páně šéfredaktora nejkratší cestou přímo do koktejl baru, kde měla celá akce proběhnout, zatímco jsme si po cestě stihli prohlédnout Staromák, Hradčana, chrám svaté Barbory v Kutné Hoře a další pamětihodnosti. Nalévárna byla očividně postavena v italském stylu (vyberte si mezi špagetami a makarony), kdy na konci se na nás v malém přístěnku usmívala trojice konzolí s připravenými bicími, kytarami a gamepady.

GH Metallica Launch Party 008.JPGGH Metallica Launch Party 010.JPG

O chvilku později, strávenou mimo jiné zapojováním zcela nepotřebných komponent v podobě šlapáku u bicích, už naše tříčlenná výprava zdolávala první songy slavné kapely. Mezitím začali dovnitř proudit zástupy dalších novinářů, a tak se maličká místnůstka se třemi konzolemi naplnila klapotem kytar, duněním bicích a marnou snahou reproduktorů přinést hráčům na dané televizi aspoň matnou potuchu, co že to vlastně hrají. Krizová situace nastala zejména u bicích, kde člověk neslyšící ani rytmus vlastních úderů mohl těžko poskytovat oporu ostatním hudebníkům.

GH Metallica Launch Party 009.JPGGH Metallica Launch Party 017.JPG

O několik songů později jsme si vydobyli dostatečné renomé a nasyceni prvními dojmy se vydali naplnit i kapsy, tedy co to píšu, žaludky jídlem. V družných rozhovorech jsme přitom sledovali počínání ostatních hráčů, což se osvědčilo hned za chvíli. Děvčata z Cenegy totiž uspořádala soutěže v hraní o novou plotnu Metallicy, samozřejmě hudební. Zručně jsme získali hudbu na cestu zpět a s myšlenkou na dobro našich čtenářů se jali pokračovat ve zkoumání nejrůznějších novinek ve hře ukrytých.

Band on the run

O několik hodin později už jsme vyzkoušeli dokonce i hraní v plné sestavě, včetně zpěvu jedné z přítomných organizujících slečen, a smutně sledovali postupné balení jednotlivých konzolí. Podařilo se nám však ukořistit jednu kopii hry, z čehož je při vhodné konstelaci hvězd možno vyvozovat zvýšenou pravděpodobnost blízké recenze.

GH Metallica Launch Party 013.JPGGH Metallica Launch Party 015.JPG

Ostatně, titul už byl několikrát dohrán na různé obtížnosti a s rozličnými nástroji, zkoumáme už jen poslední drobnosti. A o tom, že se autorům výběr písniček povedl, svědčí i fakt, že po večeru stráveném hraním jsme cestou zpět opravdu poslouchali album Metallicy.

Dostupné pro: X360, PS3, Wii, iPhone
Žánr: Simulátory | Simulátor Rockové Kapely
Výrobce: Neversoft Entertainment | Webové stránky hry
  • Druhý šlapák u bicích
  • Výraznější hrany not
  • Metallica a její hity
  • Nevýrazný konec hry
  • Prasácká sóla na konci písniček
  • Menší výběr songů
Diskuze (1) Další článek: Vyhlášení soutěží s Riddickem a ArmA 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,