Resident Evil 3: Nemesis

Další pokračování jedné z komerčně nejúspěšnějších her nás už potřetí (a podle konečné sekvence zcela jistě naposled) zavede do Racoon City, ve kterém sídlí společnost Umbrella, jejíž pokusy o vytvoření dokonalé biologické zbraně se tak trochu vymkly kontrole. Díky úniku látky T-virus osazenstvo výzkumné stanice a později zbytek města zmutoval v zombie.
Žánr: Akční adventure
Memory Card: 1 blok
Dual Shock: Ano
Multiplayer: Ne
Výrobce: Capcom
Distributor: Capcom

Další pokračování jedné z komerčně nejúspěšnějších her nás už potřetí (a podle konečné sekvence zcela jistě naposled) zavede do Racoon City, ve kterém sídlí společnost Umbrella, jejíž pokusy o vytvoření dokonalé biologické zbraně se tak trochu vymkly kontrole. Díky úniku látky T-virus osazenstvo výzkumné stanice a později zbytek města zmutoval v zombie. Odpor lidí nenakažených T-virem netrval dlouho a tak hlavní hrdince Jill Valentineové (známé z prvního Resident Evila) nezbývá nic jiného, než dát se na útěk. Ale dostat se ven z polozbořeného a zombiemi zamořeného Racoon City není nic lehkého – a to Vás ještě pronásleduje mutant Nemesis, jehož cílem není nic jiného, než zneškodnit všechny členy elitního policejního týmu S.T.A.R.S.(tedy vás).

Resident Evil 3: NemesisResident Evil 3: Nemesis

Resident Evil 3: NemesisResident Evil 3: Nemesis

Příběh R.E.3 začíná tam, kde skončil díl první a odehrává se současně s dílem druhým, což je velice zajímavé hlavně díky tomu že navštívíte lokace známé z druhého Resident Evila, pouze s časovým posunem. Ve hře přibylo jak zbraní, tak nepřátel. Máte k dispozici Berettu, Magnum brokovnici, vrhač granátů, Desert Eagle, M4A1, raketomet a speciální kulovnici, kterou budete znát hlavně z filmu Terminator 2, kde si ji Arnie nesl zabalenou v balíčku s růžemi. Novinkou je také výroba vlastní munice, nově přidané úhybné manévry, možnost volby různých scénářů v klíčových momentech hry, automatické míření atd. Graficky je R.E.3 o krůček lepší než jeho předchůdce, ale v základním principu hry se nic nezměnilo (a to je dobře)- pozice ukládáte u psacích strojů, máte k dispozici bedny pro ukládání zrovna nepotřebných předmětů a řešíte středně obtížné puzzle (klasika).

Resident Evil 3: NemesisResident Evil 3: Nemesis

Resident Evil 3: NemesisResident Evil 3: Nemesis

R.E.3 je důkaz toho, že pro Japonce pojem “nastavovaná kaše“ neexistuje. Už potřetí nám servírují atmosférický horor v dokonale filmovém balení. Těším se na čtverku.

Grafika: 9/10
Zvuky: 7/10
Hudba: 9/10
Hratelnost: 9/10
R.E.3 je důkaz toho, že pro Japonce pojem “nastavovaná kaše“ neexistuje.
Celkové hodnocení: 9/10
Diskuze (10) Další článek: Starship Troopers: Heinlein s Verhovenem ožívají…

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,