Rockstar aktualizoval po šesti letech GTA IV

GTA IV už se lépe kamarádí s novými systémy.

Je až neuvěřitelné, že studio Rockstar si našlo čas na patch pro více jak osm let staré GTA IV. Základem tohoto patche je kompatibilita pro dnešní moderní mašiny s operačními systémy Windows 8, 8.1 a samozřejmě Windows 10.

Odstraněn byl také velice nepříjemný bug v misi „Out of Commisoon“, který znemožňoval dokončení mise, pokud váš framerate byl vyšší jak 60 FPS. Nyní už také můžete změnit grafické nastavení, pokud máte novější karty, což také doposud nebylo možné.

Právě PC verze GTA IV měla v době svého vydání velké problémy kvůli optimalizaci a hráčům to zůstalo v hlavách dodnes. Když se tedy řekne GTA IV, tak se jim hned vybaví ten příšerný PC port hry.

Bohužel informace, zda dostanou nějaký patch i Episdes from Liberty City: The lost and Dammed nebo The Ballad of Gay Tony nebyly oznámeny. Pokud vás tedy titul vsazený čistě do města Liberty City nazývající se GTA IV minul, tak je ta zprávná doba se mu podívat na zub.

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (2) Další článek: Ty největší herní bizáry aneb když si vývojáři trošku šlehnou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,