Scavenger Land je hra v prohlížeči pro gamery i nadšence do krypta. Nechybí NFT

Je libo dobrodružství, za které dostanete do kapsy nějakou tu cennou kačku?

Vývojáři z českého STRV chystají novou hru. Scavenger Land je multiplayerovou strategickou hrou, jejíž příběh je zasazen do prostředí space westernu. Hráče zavede do dalekých koutů vesmíru, kde se zhroutila politická moc a každý se tak může spolehnout jen na své schopnosti a zbraně. Právě zbraně, postavy a další doplňky (tzv. collectibles) jsou klíčovou součástí hry, budou totiž registrované jako NFT tokeny, se kterými hráči mohou obchodovat na internetu. Scavenger Land tak hráčům nabídne dva módy hraní: free-to-play a play-to-earn. Hra poběží přímo v prohlížeči, stylová 3D grafika však chybět nebude. STRV už kolem hry buduje komunitu a průběžně od ní sbírá zpětnou vazbu.

Winston_Roosevelt.jpegCornett_Buffalo.jpegAsteria_Shark.jpeg

STRV vždy sleduje nejnovější technologické trendy, které následně sami zkoušíme na vlastních produktech. Přirozeně jsme se tak zamysleli i nad potenciálem NFT, který podle nás dalece přesahuje jejich aktuální užití. Výsledkem je Scavenger Land, který pro nás je zatím největším projektem, do kterého jsme se na vlastní pěst pustili. Kromě posouvání blockchainových technologií totiž budeme posouvat i vnímání těchto technologií širší veřejností,“ představuje genezi projektu Martin Stava, který je jeho hlavou.

Hráči Scavenger Land se stanou vůdci „scavengerů“, tedy sběračů potloukajících se vesmírem, kde se po tisíciletích rozpadla vládnoucí síla, která držela veškerou politickou moc. Jejich cílem jsou vzácné zdroje energie – Cold Crystals. V mocenském vakuu neexistuje nic jako diplomacie, hráči se tak spolu pouštějí do strategických soubojů založených na tazích (turn-based combat). S každou výhrou zvyšují svou úroveň a získávají unikátní vzácné zbraně, charaktery a kosmetické doplňky, které mohou být registrované jako NFT.

Scavenger Land hráčům nabídne dva módy hraní. První možností je free-to-play, kdy si zkrátka užívají hru, přičemž mohou na sekundárním trhu nakupovat collectibles od jiných hráčů. Druhou možností je mód play-to-earn, kdy si na určitou dobu koupí tzv. Season Pass, se kterým budou zdarma dostávat týdenní odměny a ve hře nalezené collectibles dostanou ve formě NFT tokenu, který mohou prodat na sekundárním trhu. Proto také hru vyvíjíme pro prohlížeče. Kromě toho, že máme s vývojem webů obrovské zkušenosti, umožňuje to během hraní rychle obchodovat s collectibles. Navíc to také významně zlepšuje přístup ke hře,“ vysvětluje fungování Pavel Zeifart, Art Director projektu.

image.png

Tvůrci se od počátku rozhodli do vývoje zapojit i veřejnost. Vytvořili Discord, kde zájemci o hru získávají info o vývoji, dostávají ochutnávky ze hry a dávají tvůrcům okamžitou zpětnou vazbu.

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Po vydání akce Overwatch 2 se první díl integruje do pokračování a samostatně přestane fungovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,