Score 149: Velká odhalení

Nové číslo magazínu Score je plné odhalení. Jako první se představí nový díl série Need for Speed s podtitulem Carbon, pozadu nezůstane ani Double Agent, nové dobrodružství Sama Fishera, a chybět samozřejmě nemůže ani reportáž z E3. No a recenze? Ty jsou stejnou samozřejmostí jako 3 plné hry.
Kapitoly článku

Score má tu smůlu, že přichází do prodeje ze všech herních magazínů jako poslední. Reportáž z E3 tak už nikoho nepřekvapí. I tak má ale sto devětačtyřicáté číslo co nabídnout: ať už budeme mluvit o tradičně nabité DVD příloze (s plnými hrami Thief 2, Trainz 2004 a Premier Manager 04/05), nebo přímo o tom, co je psáno uvnitř.

Začátek časopisu je – jak jinak – vyhrazen novinkám. Tuto rubriku načíná nadějná adventura Atlantis 5, která, jak ostatně napovídá už její název, je pokračovatelem známé série. Akční smršť načíná Chrome 2, potom pokračuje přes letecký simulátor Storm of War: The Battle of Britain až k nadějné ruské střílečce Showdown: Scorpion. Příznivce strategií určitě potěší německá RTS Jagged Farm: Birth of a hero, hráči s krevní skupinou RPG+ budou zase nadšeni z Beltion: Beyond Rituál. Pohrdnout byste ale neměli ani zajímavým dinosauřím titulem Paraworld a pozornost si jistě zaslouží i Genesis Rising: The Universal Crusade, což je vesmírná strategie v překrásném grafickém kabátku – soudě podle obrázků. A tím novinková sekce končí – tentokrát musela být notně okleštěna, aby zbyl prostor pro jiné, důležitější články.

Tím mám namysli třeba rozhovor hned na další straně. V něm šéfredaktor Jan Modrák vyzpovídal „číslo dvě“ v Illusion Softworks – Marca Wildinga. Z rozhovoru sice přímo nevyplývá, na jakých titulech konkrétně IS pracuje (potvrzena nebyla ani Mafie 2, i když by se to podle upoutávky na obálce dalo čekat), jinak ale na čtyřech stránkách najdete mnoho zajímavých informací. O tom, jak se hry dělají, co jek tomu potřeba, co je v IS nového atd. atd.

Autorův tip: Rozhovor s Marcem Wildingem. Dozvíte se o IS všechno, co jste zatím nevěděli.

Po tématu nemůže přijít nic jiného než rubrika preview. Jako první se pod hledáček dostal Carbon, nový přírůstek do série Need for Speed. Na dvou stranách si můžete přečíst první informace o hře, které prozradí vše podstatné. To samé platí i o rozhovoru o UFO: Aferlight. Tedy ne že by se o této hře nevědělo, ale také se dozvíte všechno důležité... a ano, možná i něco navíc. Preview ukončuje stránka zabývající se novými Mikromašinkami.

Další na řadě je „trojka“. Score sice přináší své dojmy z představovaných her a reportáž z místa činu (to hlavní najdete na Score Live) jako poslední, nic to ale neubírá článkům na atraktivitě. Důkazem je fakt, že nemusíme hry ani popisovat, bohatě stačí, když uvedeme jejich jmenný seznam. V kratších zprávách se můžete těšit na Zaklínače, Prey, Enemy Territory: Quake Wars, Indiana Jones 2007, Hellgate London, Battlefield 2142, World in Conflict, Warhammer: Marko of Chaos, Dark Messiah of Might and Magic, Titan Quest a Reservoir Dogs. Splinter Cell: Double Agent, Bioshock, Spore, Crysis, Scarface Brothers in Arms: Hells Highway, Stranglehold, Caesar IV, Unreal Tournament 2007 a Sid Meiers Railroads si vykoledovaly více prostoru a představily se v obsáhlejších preview.

Autorův tip: Spore nezklame. Will Wright umí!

Jako další zastávka na itineráři naší cesty jsou připraveny recenze, jako první konkrétně akční pecka Call of Juarez, která si odnáší sympatických 70 %. O fous nižší známku si vykoledoval Sensible Soccer 2006, křivku naštěstí zvedá alespoň Hitman s Blood Money (82 %) a Episode One pro (nebo z) Half-Life 2 (89 %). Sin Episodes 2 bere slušných 73 procent, Šifra mistra Leonarda 54, Auta 69 a datadisk pro The Movies dokonce 88 %. Na chlup stejný verdikt si odnáší Rise of Nations: Rise of Legends, Liquidator zase 54 % a Utopia City směšných 16... 

Další City – tentokrát Life – si vykoledovalo 80 procent, Operational Art of War III jen těsně minula devadesátka, X-Men spadl do průměru, Over te Hedge jakbysmet... a Barrow Hill si vystrašil čtyřiasedmdesát. Jako poslední se dostane na řadu Terrorist Takedown: War in Colombia oceněná pětadvaceti procenty.

Autorův tip: Naleštěte ostřelovačky, oblečte si sako a pojďte vraždit... s Hitmanem.

S blížícím se koncem časopisu přicházejí na řadu tradiční rubriky. Online sekce vás seznámí s novinkami ze světa multiplayerových her, změnami ve World of Warcraft oproti minulému měsíci a také s progamingem. Underground pro změnu představí několik freeware projektů, stejně jako módy nabídnou čerstvou várku přídavků do aktuálně vydaných her. Techbox tradičně začne novinkami ze světa hardwaru, plynule přejde v testy, následně vás seznámí s nějakým tím zajímavým softwarem, nabídne další pokračování seriálu Jak na šmejd z internetu... to už je opravdu konec. Přes dopisy se ještě dostanete k obsahu DVD a... zase za měsíc, napřečtenou.

V další kapitole najdete podrobný obsah časopisu.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,