Score 152: Naloženo až po okraj

Recenze her Company of Heroes, Caesar 4, Just Cause, spousta informací z výstavy v Lipsku, test LCD monitorů... Ale také dvě DVD, čtyři plné hry, redakční pořad Score Live a další záplava dat. A to je jenom zlomek toho, co přináší nové číslo časopisu Score.
Kapitoly článku

Bílo-stříbrná obálka upoutá pozornost nejen zdařilým grafickým zpracování stavícím na stylovém artworku z aktuální válečné pecky Company of Heroes, ale hlavně nápisem 2 DVD za stejnou cenu. Ovšem k příloze se dostaneme později.

Klasické startovací combo úvodník a  obsah časopisu rovnou přeskočíme a vrhneme se na novinky. Ty přinášejí čerstvé informace o různých chystaných herních titulech, doplněných o zákulisní zajímavosti z herní branže. Ovšem všechno tentokrát smetla rozsáhlá sekce vracející se k herní výstavě Games Convention z německého Lipska. Dočíst se můžete o očekávaných peckách typu Command & Conquer 3, megalomanském Supreme Commander a Spore, vizuálně impresivním Crysis, či blížícím se Gothic 3.

Autorův tip: Těžko vybírat, ale inovativní Spore Willa Wrighta vypadá jako největší herní přelom

Pokud pomineme lavinu her z Lipska, sekci preview tentokrát zastupují pouhé dva kousky. S (snad) blížícím se datem vydání Burning Crusade, neboli prvním datadisku k MMORPG World of Warcraft, se začínají vylupovat nové podrobnosti, a tak je nové preview na místě. To samé platí o Dark Messiah of Might & Magic, ze kteréžto slibné akce měli redaktoři Score tu čest ochutnat tři levely z preview verze. Ovšem světlo ramp rubriky Zoom si pro sebe uzmula nová hra od tvůrců Hitmana – Kate & Lynch. Týmová akční hra s psychopatem a nájemným grázlem v hlavních rolích slibuje hodně temný a intenzivní zážitek. Navíc IO interactive svoji zručnost dokázali nejen sérií Hitman, ale i skvělými, i když trochu nedoceněnými, Freedom Fighters. A pravě z obou těchto her si má nové dílko brát to nejlepší.

Autorův tip: Kate & Lynch – dva Hitmani, dvakrát víc zábavy?

Po minulém, na recenze suchém čísle evidentně nastalo období dešťů. Však se nelze divit, podzim bývá pravidelně herně nabitým obdobím. Hned tři kousky si vysloužily hodnocení přesahující hranici 90 bodů. Kromě obálkové, atmosférou těhotné válečné strategie Company of Heroes se jedná o zběsilou GTA-Far Cry-Boiling Point akci Just Cause. Ovšem nejvyšší hodnocení si pro sebe trochu překvapivě uzmul nový ročník amerického fotbalu, neboli Madden 07. Na druhou stranu, znalci této vydařené série ví, že až tak překvapivé není, neboť právě tento sport si ve studiích EA Games tradičně získává největší péči.

Kromě amerického fotbalu si v novém Score přečtete ještě recenze na nový golf, fotbal a hokej, neboli  Tiger Woods PGA Tour 07, Fifa 07 a Nhl  07. Za pozornost stojí i recenze na nejnovější přírůstek do rodiny budovatelských strategií v podobě Caesar IV, které stejně jako realtime strategii Joint Task Force chyběl nějaký ten bodík k dosažení devadesátkové hranice.

Autorův tip: Company of Heroes – Druhá světová válka ve své nejsyrovější (a herně nejzábavnější) podobě

Pochopitelně nechybí tradiční rubriky jako Techbox, Underground, Dopisy čtenářů, Kultura Online atd. Za pozornost stojí velký megatest LCD monitorů s úhlopříčkou devatenáct palců, které se stávají stále víc přístupné i hráčům. Neměli byste ani minout rozhovor s Viktorem Antonovem což je muž, který vtiskl grafický styl hře Half-Life 2.

Jak už jsem zmiňoval na začátku, k časopisu jsou dvě oboustranná DVD, až po okraj naplněná daty. Plné hry tentokrát představují čtyři kousky v podobě Worms World Party, Project Eden, MMO Savage a volně šiřitelného F.E.A.R. Combat. Redakční pořad Score Live nabízí bohatší objem plus reportáže z GC. Pokud vás zajímá, na jakou plnou hru se těšit příště, připravte se na unikátní RPG kousek jménem Anachronox.   

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , ,