Slavné herní soundtracky: Tony Hawk's Pro Skater 1-4

Vzpomínáte, jak nám Tonyho poježdění na skejtu zpestřovaly dokonale hodící se songy? My také, a tak se dnes mrkneme na to, které byly nejlepší.

Hudba ve hrách vždy byla a je kapitolou samou pro sebe, ke které se rádi vracíme, takže jsme se rozhodli vytvořit sérii speciálů, která vzdá hold právě tomuto odvětví. V dnešním speciálu vybíráme to nejlepší z herních soundtracků a bereme si na paškál nejoblíbenější skejťáckou legendu Tonyho Hawka a jeho dlouhou dobu zcela bezkonkurenční skejťáckou arkádu, která se doslova hemžila hitovkami světové hudební scény. Právě svým nabušeným soundtrackem nasadila korunu svého času vynikající hratelnosti. Na Tonyho divočení na prkně jsem strávil nezanedbatelnou část dětství i pozdějších let a toto jsou mé nejoblíbenější kousky ze soundtracků počátečních dílů série, na kterých jsem nahrál nejvíce času.

Seřadit písničky z této série do nějakého žebříčku s konkrétními příčkami je vlastně docela nevděčný úkol. Přece jenom se nám asi každému do paměti vrylo něco jiného. Základ bude ale nejspíše dost podobný a především můžeme říct, že si do dnešního dne při každém z těchto songů jako první vybavíme, jak se náš skejťák rozjíždí dolů z rampy, aby předvedl to nejkrutopřísnější kombo na světě. U mě se do první patnáctky ze zadních pozic probojovaly tyto písně.

15. Superman – Goldfinger (THPS 1)

Jedna z písniček, která si najde cestu nejspíše do seznamu většiny z nás. Vyšla v prvním Tony Hawkovi a hrála na více než pohodovou notu. Možná i díky oblibě písně Superman se nakonec partička Goldfinger objevila ještě ve čtvrtém dílu Tonyho poježděníčka s písní Spokesman.

14. Bad religion – You (THPS 2)

You od americké punkové kapely Bad Religion už hraje na mnohem méně optimistickou notu, ale možná i právě tím si našla cestu do seznamu toho nejlepšího, co si z Tony Hawka a jeho soundtracků vrývám do paměti i když obecně bývá spíše opomíjená.

13. Powerman 5000 – When Worlds Collide (THPS 2)

Na třinácté příčce se posuneme k ještě tvrdšímu žánru hudby a mrkneme na metalovou skupinu Powerman 5000 s jejich songem When Worlds Colide. Ve chvíli, kdy se rozjel její refrén a vy jste měli rozjeté kombo, bylo skoro nemožné ho pokazit, prostě jenom protože do sebe vše tak dokonale zapadalo. Když už se tak ale stalo, bylo to dost možná jenom tím, že jste si souhlasně pokyvovali hlavou do rytmu.

12. Del Tha Funkee Homosapien - If You Must (THPS 3)

Skejty a hip-hop jsou spojení, které naskočí asi každému při pohledu na chlapíka s vytahanými kaťaty, odřenými koleny a prknem v ruce. Tento žánr tedy rozhodně nemůže zůstat v našem seznamu nezastoupený a jednu z nejoblíbenějších písní jsem si zde našel ve třetím dílu Tony Hawka, který obsahoval If You Must od amerického rappera Del the Funky Homosapien.

11. Dead Kennedys - Police Truck (THPS 1)

Další píseň z prvního Tony Hawka, tentokrát od punkerů z Dead Kennedys. Vztahuje se k ní mimo jiné zajímavá historka, kdy se skejťácké modly zeptali, jakou hudbu by do hry chtěla. Právě Dead Kennedys byla jedna z prvních voleb, ale kvůli nevybíravému slovníku se Tony bál, že jejich písně nepůjde použít. Nakonec se ale přece jenom do hry kapela dostala díky songu Police Truck, což bylo trochu paradoxní. Její text totiž neobsahuje ty nejpeprnější výrazy v angličtině, ale sám o sobě není zrovna dětskou pohádkou na spaní. Když za Tonym přišli s možností Police Truck do hry umístit, zeptal se překvapeně „Slyšeli jste vůbec o čem ta píseň je?“.

Diskuze (6) Další článek: Apex Legends startuje 4. sezónu začátkem února, nová legenda je Forge

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,