Sleva X360 nebyla kvůli propadu

S ohledem na druhé snížení ceny konzolí X360 v průběhu půl roku byl i Steve Ballmer dotázán, zda prodeje přístroje neopadaly. Podle jeho slov nedošlo ke slevě kvůli nižším prodejům, X360 je prý stále velmi úspěšná konzole.

V rozhovoru pro Mercury News uvedl Steve Ballmer, že se spekulace o váznoucích prodejích, které by měly být důvodem k nedávnému snížení ceny konzole od Microsoftu, se nezakládají na pravdě. Xbox 360 je prý neskutečný úspěch na videoherním trhu a stále se údajně prodává dobře. Je ale zároveň pravda, že slevy zapříčinily výrazný růst prodeje přístroje, když se za minulý měsíc v Evropě překonal mezník šesti milionů balení.

ballmer.jpg

Ballmer zároveň odmítl říci, zda dojde k dalšímu snížení cen, protože cenová politika nemůže být diskutována mimo společnost Microsoft. Reagoval tak na narážku, že poslední pokles byl již druhý v půl roce. Je pochopitelné, že dopředu snížení cen neoznámí žádná společnost, neboť by tak odradila možné kupce od utrácení v daný okamžik. Šéf herní divize Microsoft si navíc pochvaloval výsledky herní služby Xbox Live, která se prý velkou měrou podílí na úspěchu konzole. Proto se také nejspíš vyplatí prodávat přístroj za nižší cenu, když hráči pak ztrátu srovnají platbou za Xbox Live.

Zdroj: Games Industry
Diskuze (2) Další článek: Analytici nevěří NDSi

Témata článku: , ,