Smrtící skrytá čepel je zpět, v AC Valhalla bude opět zabíjet jediným zásahem

Pamatujete, když jste se v Assassin's Creed museli plížit za svým cílem a skrytou čepelí ho zabili jednou ranou? Valhalla na to pamatuje.

Jedna z nejikoničtějších zbraní posledních patnácti let ve světě videoher hlásí velkolepý návrat. V novém dílu série Assassin's Creed, který se bude soustředit na vikingy, se dočkáme vzkříšení oblíbené skryté čepele. Informaci při rozhovoru pro server Kotaku potvrdil kreativní ředitel vývoje Assassin's Creed Valhalla Ashraf Ismail. "Eivor dostane skrytou čepel poměrně brzy. Pokračujeme s myšlenkou, že Eivor není trénovaný asasín. Je to viking, který se k té zbrani dostane a musí se rychle učit. Na začátku si osvojí techniku, která při správném načasování dokáže jednou ranou skolit takřka kohokoliv," poznamenal k návratu charakteristické součásti arzenálu asasínů. 

Na svoje si tak přijdou především hráči, kteří s láskou vzpomínají na to, jak bezkonkurenční zbraní byla skrytá čepel v začátcích série. I ve Valhalle si podle Ismaila užijeme pořádnou porci stealthu, když nám hra umožní se skrývat jako obyčejní kolemjdoucí. 

Kromě informací ohledně zbroje nového hlavního hrdiny se objevily také spekulace o chodu hry na nové generaci konzolí. Internet si totiž velmi rychle všiml, že hra má na Xboxu Series X běžet "minimálně na 30 fps", což vzhledem k proklamovanému výkonu konzole budí podezření. Samozřejmě to neznamená, že by hra nemohla běžet i lépe, ale u ostatních titulů jako Dirt 5 se Xbox frameratem přímo pochlubil. Je tak klidně možné, že nová konzole si zatím neví s Valhallou rady podle plánu.

Diskuze (1) Další článek: Další State of Play se soustředí na samurajskou akci Ghost of Tsushima

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,