Sony brání černému dovozu PS3 do Evropy

Společnost Sony oznámila, že hodlá použít veškerá svá práva, aby zabránila dovozu next-gen konzole PS3 do Evropy dříve, než bude oficiálně vypuštěna. Hromadný dovoz bude jistě žalován pro porušení autorských práv, otázka soukromého nákupu je nejistá.

  

Stejně jako několikrát v minulosti, hodlá i při vydání next-gen konzole PS3 společnost Sony postupovat tvrdě proti dovozcům, kteří hodlají dodat přístroj na trh dříve, než tam bude oficiálně distribuován. Tato situace se týká zejména Evropy, protože letošní vydání konzole platí pouze pro Japonsko a USA, zatímco Evropané si budou muset počkat až do března. Sony odůvodňuje tento krok problematikou bezpečnostních standardů v Evropě, stejně jako nemožností zaručit zpětnou kompatibilitu produktů pro PS a PS2 vydaných v Evropě na jiné verzi PS3.

Na příkladu online obchodu Lik-Sang, který byl již dvakrát úspěšně žalován Sony pro porušení zákazu a distribuci hardware před jeho uvedením na trh (v případě PSP) je vidět, jak hodlá Sony postupovat a chránit svá autorská práva. Pokud si však dovezete konzoli sami, nemělo by se jednat o problém, pokud tak nebudete dělat za úplatu. Stejně tak je nejasná situace, kdy bude přístroj nabízen prostřednictvím internetových dražeb, Sony nevydala v tomto ohledu jasné stanovisko, ale dá se předpokládat, že větší objem obchodů by již byl postihován. Každopádně můžeme zapomenout na PS3 jako na vánoční dárek.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (36) Další článek: Byznys hrátky: Thompson na druhé straně

Témata článku: , , , , ,