Sony hlásí návrat k ziskům

Společnost Sony ohlásila své příjmy za poslední tři měsíce loňského roku, kdy se herní divize Sony Computer Entertainment opět dostala do kladných čísel. Přesto však Sony musela snížit své odhady prodejnosti konzole PS3.

Sony ohlásila, že za třetí kvartál tohoto fiskálního roku dosáhla čistého zisku ve výši sto dvaceti milionů dolarů (přibližně dvě miliardy korun), což je výrazný posun oproti stejnému úseku předchozího roku, kdy byla ve ztrátě více jak pěti set milionů dolarů (téměř devět miliard korun). Podle vyjádření za tímto ziskem stojí zejména odstranění části operačních nápadů na vývoj PS3 a snížení nákladů na produkci této konzole. Přitom PS3 zaznamenala i slušný nárůst prodejnosti, když se vyexpedovalo téměř pět milionů kusů konzole za tři měsíce.

Na druhou stranu, společnost Sony musela snížit své odhady na prodejnost PS3 v letošním fiskálním roce, kdy předchozí prognóza jedenácti milionů prodaných kusů se ukázala nadsazená a Sony si určila cíl ve výši devíti a půl milionu prodaných konzolí. Analytici se však shodli na tom, že i tato meta může být nadsazená, i když je možná vzhledem k očekávanému příchodu velkých her v letošním druhém čtvrtletí, zejména pak GTA 4 a Metal Gear Solid 4. Zajímavý je stálý vzestup handheldu PSP, jehož se za tři měsíce prodalo téměř šest milionů kusů, což by mělo znamenat třináct milionů kusů za celý rok. Oproti tomu ale hry a ostatní software pro PSP zažil pokles, když se prodalo o tři miliony aplikací méně, než v posledních třech měsících roku 2006, konkrétně osmnáct milionů kusů.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (9) Další článek: Nezávislí vývojáři si udělili ceny

Témata článku: , , , , ,