Sony slaví první úspěchy s PS3

Internetový server Chart-Track konečně sečetl a porovnal všechny statistiky a vyplivnul na nás zajímavá čísla. Podle všeho se next-gen konzole PlayStation 3 ve velké Británii prodalo v prvních dvou dnech rekordních 165 000 kusů, což z ní činí nejrychleji prodávanou konzoli všech dob. Druhé místo obsadilo Nintendo a jejich Wii, kterého se ve stejném časovém úseku prodalo na 105 000. Na posledním místě pak skončil Xbox 360 s „pouhými“ 70 000 prodanými jednotkami.

Žádné vítězství ovšem není bez prohry, a tak je možné, že mnoho majitelů leskle černé krabice bude úspěch lidem ze Sony spíše zazlívat, neboť tento japonský koncern včera oznámil, že služba PlayStation Store (jakási obdoba Xbox Live a WiiConect24) nebude na mnoha místech planety k dispozici. Mezi zmíněné „chudáky“ patří (snad pouze dočasně) i Česká republika. Nick Sharples z evropské pobočky SCE se sice v rozhovoru pro GamesIndustry.biz brání, že se společnost Sony pouze snaží o zdokonalení poskytovaných služeb, mezi něž se řadí i úprava PlayStation Store pro každou zemi. I přesto však uvedl, že se obyvatelé vybraných končin oné služby nikdy nedočkají (v současné době se jedná pouze o Ázerbájdžán).

Úryvek z rozhovoru s Nickem Sharplesem: „V Evropě se nachází více než 102 regionů a teritorií, přičemž Store musí být každému z nich upraven na míru z důvodu rozdílné měny a jazyka.“

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (12) Další článek: Galerie: Colin McRae: DIRT

Témata článku: , , , , ,