Soutěž o vstupenky na Matrix Reloaded

Pokud máte v úmyslu zajít na netrpělivě očekávané pokračování kultovního snímku Matrix do kina v Brně, pak máte možnost jít díky Doupěti zadarmo a navíc do největšího kina ve městě! Palace Cinemas Velký špalíček nabízí 10 vstupenek jako cenu pro vítěze naší malé soutěže. Takže... musíte si věřit! Žádná lžíce přece neexistuje. Vyberte si červenou pilulku a vrhněte se na naši soutěžní otázku!

Matrix je dnes již kultovním snímkem nadané dvojice bratrů Wachovských, který nejen změnil způsob, jakým se natáčí akční filmy a vyrábí filmové triky, ale nastolil také nový módní trend, dal vzniknout několika novým pojmům (například „bullet time“) a v neposlední řadě dokázal poprvé v historii kinematografie převést svérázný a úžasný svět japonského anime do hrané podoby, která šokovala celý svět.

Matrix je legenda a ta se nyní ještě rozšíří o pokračování, které má šanci stanout po boku těch několika málo filmových AAA projektů, které druhým dílem překonaly nepřekonatelné (Vetřelci, Terminátor). Pokud se chcete přesvědčit o tom, jaká je pravda ohledně filmu Matrix 2: Reloaded, pak máte díky Doupěti a brněnskému kinu Palace Cinemas Velký špalíček příležitost vyhrát vstupenku, která se může stát vaší červenou pilulkou! Připomeňme si také,že půlnoční předpremiéře filmu (noc z 21. 5. na 22. 5. v 00:05 hodin) předchází ve Špalíčku „Matrix Cineparty“, kterou by si žádný fanoušek neměl nechat ujít.
Co po vás za vstupenku na Matrix 2 chceme? Abyste odpověděli na naši soutěžní otázku, určenou opravdovým fanouškům japonského anime, potažmo Matrixe samotného:

Kterým japonským animovaným filmem se Matrix nejvíce inspiroval – celkovým designem i efektivními bojovými scénami (konkrétně přestřelka mezi drolícími se kamennými sloupy patří mezi ty nejvýraznější)?

Své odpovědi zasílejte do neděle 18. 5. přímo na email šéfredaktora Doupěte martin.zavrel@cpress.cz , vylosování prvních deseti správných odpovědí proběhne stejného dne ve 13:00.

Update 24. 5. 2003:

Správná odpověď na soutěžní otázku byla Ghost In The Shell, tedy nikoliv Akira nebo dokonce Animatrix (který naopak vzniknul na základě filmu Matrix:-)... všem účastníkům soutěže děkujeme za zájem a nesmutněte, pokud jste nevyhráli - brzy tu bude další soutěž o další vstupenky!

Jména výherců:

Josef Buček
Michal Lošťák
Pavel Holec
Jiří Rýdl
Michal Vrtílek
Karel Suchý
Václav Kozdera
Adéla Besedová
Michal Pavlík
David Starý

Diskuze (3) Další článek: E3 2003: Nové video a screenshoty Jedi Knight III: Jedi Academy!

Témata článku: , , , , , , , , ,