Star Wars: Uprising – znova ve světě hvězdných válek (mobilní recenze)

Univerzum Star Wars patří rozhodně mezi ty nejznámější a nejoblíbenější na světě. Chystané filmové pokračování a nedávno vyšlé herní RPG pro mobily budiž toho důkazem. Jak se hraje?

Star Wars: Uprising mají na svědomí lidé z vývojářského studia Kabam, kteří stojí za velkými počiny ze světa komiksových postav Marvelu či hrami Pána prstenů. Už v úvodu jsme zmínili, že na konec letoška se chystá filmové pokračování.

Nezmínili jsme to však náhodou, protože Star Wars: Uprising je příběhově zasazeno právě mezi Návrat Jediho a Síla se probouzí, tedy očekávaným snímkem. Už díky tomu má speciální postavení, protože by potenciálně mohl vyprávět nové dějové souvislosti. Stojí za to ale i po stránce herní?

IMG_4573.jpgIMG_4578.jpgIMG_4582.jpg

Tak trochu stereotypní

Star Wars: Uprising je škatulkováno jako RPG. A paradoxně vzhledem k předchozímu odstavci má docela mizerný příběh, který vám svět hvězdných válek a chystaného nového filmu vůbec nijak navíc neosvětlí. Dialogy jsou nudné, postavy nevýrazně provedené a zápletky šablonovité. A to je škoda.

 

Star Wars: Uprising je řemeslně poměrně solidně zvládnutou hrou

 

Alespoň že to, co hra ztrácí v příběhu, dohání po stránce technické a herní. Star Wars: Uprising je totiž řemeslně poměrně solidně zvládnutou hrou – čeká vás propracovaný systém sbírání předmětů, inventáře, upgradování schopností a také jednotlivých artefaktů, a plnění jak hlavních příběhových misí, tak vedlejších, nepovinných.

IMG_4581.jpg

Každá mise – ať už jde o základ či doplňující – však v podstatě sestává z jediného – dojdi na místo a po cestě postřílej všechno, co se hýbe. A to brzo začne zatraceně nudit, přestože se hra celkem solidně ovládá, umělá inteligence baví a široký repertoár zbraní a předmětů dokáže upoutat.

Pěkná grafika

Star Wars: Uprising se poměrně povedlo po technické stránce. Můžete se těšit na licencovanou oficiální hudbu, perfektní art styl virtuálního světa, ale také fešné uživatelského prostředí či animace. Vše do konceptu hvězdných válek naprosto perfektně zapadá. Na iPhonu 5S jsme se hrou navíc neměli ani žádné problémy technického ražení, také na iPhonu 6 vše běželo nádherně plynule díky modernímu grafickému čipu.

IMG_4577.jpgIMG_4579.jpgIMG_4580.jpg

Mimo to má ale titul i další negativa, která jsme při hraní vnímali silně – vadila nám především nutnost neustálého připojení k internetu a také mikrotransakce, jejichž negativní Sílu pocítíte zvláště v pozdějších fázích hry. Naopak oceňujeme propojení s online světem a synchronní kooperativní multiplayer. Nejvíce nám ale vadí to, že Star Wars: Uprising je i přes své ambice jen ždímáním světa hvězdných válek a nehezkým příkladem nevyužitého potenciálu. 

         

Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: RPG | Dobrodružné RPG
Výrobce: Kabam
Začátek prodeje: 9. září 2015
  • Hezká grafika
  • Svět Hvězdných válek
  • Hudba a ozvučení
  • Nutnost připojení
  • Repetitivnost
  • Nevyužitý potenciál
    

Star Wars: Uprising vás možná na chvíli chytne díky propracovanému RPG systému, ale co naplat, když příběh za moc nestojí a stereotyp nastupuje příliš rychle? Raději si pořiďte mobilní verzi Knights of the Old Republic a počkejte na film, ten určitě nezklame!

Hra byla testována na zařízení HTC One, iPhone 5S a iPhone 6 a je zcela zdarma ke stažení na Google Play a AppStore.

Za zapůjčení iPhonu děkujeme eshopu CZC.cz. logo_vertikalni_CZC.cz.jpg

Diskuze (1) Další článek: Sony odhaluje konzolový balíček se hrou Call of Duty: Black Ops III

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,