Starý DOOM zažívá renesanci, modeři mění hru k nepoznání

Skupina moderů vytvořila mod pro DOOM 1 a 2 zvaný Doom For Doom, kde předělává celou hru do trochu modernějšího pojetí.

Nedávno jsme mohli zkusit i nový DOOM 4, který svým předchůdcům ostudu jistě neudělal. Ale původní starý DOOM zažívá renesanci díky hromadě módů, které mu vytvořili věrní fanoušci. Jedním z nich je i tzv. D4D, který celý první díl remasteruje, přidává lepší 3D pohyb, zachovává dojem starého Dooma a dodává nové zbraně, efekty a monstra.

Díky tomuto módu, či spíše už prakticky nové hře, si budete moci starou klasiku projít znovu, jen v novějším zpracování. Vše bylo tvořeno s důrazem, aby zůstal zachován duch devadesátých let, což se nakonec i povedlo.

Kromě klasického D4D, který vychází z prvního DOOM 1 můžeme zachytit i novější DOOM 2016, což je další verze remasteru, tentokrát ale na DOOM 2. K dispozici je zatím jen první úroveň.

Kromě toho pracují jiní modeři na Doom 2 Remake, který přetváří původní verzi do Unreal Enginu 4. Projekt lze sledovat na tomto webu. Oproti D4D a DOOM 2016, které se snaží zachovávat dobovou věrohodnost, se tento remake snaží hru celkově převléci do modernějšího kabátu. 

zdroj: PCGamer

Diskuze (17) Další článek: Demo Forzy Horizon 3 vychází již příští týden

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,