Steam OS nebude disponovat exkluzivními tituly, tvrdí Valve

Anna Sweet a Greg Coomer ze studia potvrdili, že na platformu Steam OS nejspíše nepřijdou žádné exkluzivní tituly, jako je to u ostatních konzolí. Nepřejí si to ani sami vývojáři, protože to odporuje jejich filosofii.

Coomer ihned na začátku rozhovoru vyvrátil veškeré spekulace a potvrdil, že jejich studio nebude vyvíjet žádný titul, který bude jen na jejich platformu. „Na SteamOS neuvidíte žádné exkluzivní hry. Takové věci nemáme v plánu dělat ani v budoucnu," řekl Coomer v rozhovoru pro IGN.

Kdykoliv mluvíme s vývojáři třetích stran, doporučujeme jim, aby své hry dělali na co nejvíce platforem a nezaměřovali se tak pouze na jednu. Myslíme si, že zákazníci chtějí hry tam, kde jsou oni. Kdybychom vyrobili exkluzivní hru pro SteamOS, ochudili bychom ostatní a to by šlo proti naší filosofii," dodala Anna Sweet.

Coomer na závěr ještě poznamenal, že není správné zbavit se starých konzolí, pokud přijdou nové. Existují totiž také menší vývojáři, kteří nemají dostatek finančních prostředků na vývoj pro více platforem, proto by ani starší konzole neměly být zapomenuty.

První zkušební kousky nového ovladače i Steam Boxu už podlehli patřičnému testování. Zavítejte na naše Facebookové stránky pro obrazovou galerii.

Diskuze (1) Další článek: Nová aktualizace pro PS Vita přidá propojení s konzolí PS4

Témata článku: , , , , , , ,