Studie tvrdí, že na světě je už přes miliardu ženských hráček

Poměry se začínají vyrovnávat a i díky mobilním platformám tak mezi hráči najdeme již skoro poloviční podíl žen.

Podle nové studie vypracované společností Newzoo je skoro polovina hráčů na světě tvořena ženami. Studie se zaměřila celkem na osm skupin hráčů na základě toho, jak často hrají a jaké mají preference. Celkem se zkoumaly zvyklosti hráčů z třiceti herních trhů.

Ukázalo se, že procento žen mezi hráči se v rámci všech osmi skupin rovná šestačtyřiceti procentům, tedy téměř polovičnímu podílu. Nejčastějším typem hráček jsou však takzvané vyplňovačky času, které si hru zahrají především na mobilních platformách. Do této kategorie spadalo 36% žen. U mužů šlo jenom o jednu pětinu.

Jako další skupinu, do níž spadá 17% hráčů, hodnotila studie "cloud gamery", tedy hráče, kteří si užívají především kvalitní tituly, které jsou ve slevách nebo zdarma a do hardwaru investují jenom v případě nutnosti. Název této skupiny už sám o sobě napovídá, že jde o skupinu, která skrývá nejvíce potenciálních zákazníků pro streamovací služby jako je Google Stadia či Project xCloud od Microsoftu.

Nejvybalancovanější skupinou ze všech byly "popcorn gameři", kteří se vyznačují tím, že hry sledují na různých vysílacích platformách. Především Youtube a Twitch. Nejčastěji do ní spadají muži mezi 21 a 35 lety, ale ani ženy zde nezaostávají a tvoří 46% této skupiny.

Hráčsky nejnáročnější skupinou byli potom ultimátní hráči, kteří do her investují a tráví s nimi velkou část svého volného času. V případě mužů šlo asi o 15% všech hráčů, u žen potom o devět. Ženy mezi ultimátními hráči nejčastěji patřily do věkové skupiny mezi 26 a 30 lety. 

Jak to s genderovou vyvážeností v hraní maté vy a vaše okolí? Pozorujete nárůst počtu ženských hráček, nebo je pro vás hraní převážně mužskou záležitostí?

Diskuze (4) Další článek: Hráči tvoří ve fotorežimu Days Gone: krásné výhledy a skvělé vtípky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,