Summer Game Fest: šílenci z Devolveru, plány Ubisoftu a ovladač pro PS5

V posledních dvou týdnech se odehrálo výrazně méně důležitých prezentací než tomu bylo v předchozích souhrnech Summer Game Festu. Nicméně se našly výjimky jako Ubisoft, Google se svojí Stadií a nechyběl ani každoroční bizár Devolveru.

Nacon Connect

Prezentace Naconu jednoznačně nepatří mezi ty, na které měsíce čekala celá komunita hráčů. I přes to ale tato společnost dokázala zaujmout několika překvapeními. Nedivil bych se, kdybyste nevěděli, co je Nacon vlastně zač. Kromě toho, že je výrobcem herních periferií jako jsou licencované ovladače pro konzole, tak pod sebou sdružuje hned několik vývojářských studií, a právě ty na Connectu prezentovaly jejich nejnovější výtvory.

První na řadu přišlo studio Big Bad Wolf se svým Vampire The Masquerade – Swansong. Jejich projekt byl oznámen už před několika měsíci, ale o detaily se podělili až nyní. Jedná se tedy o další RPG z fantasy univerza World of Darkness, ve kterém se podíváme do Bostonu. Tam má stále v upírské komunitě kontrolu tradiční Camarilla, která dodržuje zásady maškarády. Vy se ale zdejší prostředí pokusíte změnit. Zapojíte se do skupiny pokoušející se o převrat a náhradu staré generace. Přímo ze hry jsme zatím neviděli nic, takže je těžké odhadovat, jaký typ RPG to bude. Nicméně už nyní víme, že v průběhu hry se chopíme trojice upírů z odlišných klanů. Tím pádem bude každý z nich disponovat rozdílnými schopnostmi. Vydání Swansongu se chystá na příští rok a k dispozici bude na PC a nové i staré generaci konzolí včetně Nintenda Switch.

Z této prezentace jistě budou mít radost nadšenci do závodů. Nejdříve přišlo studio Race Ward představit RiMS Racing, což je realistický simulátor motocyklových závodů. Budete se prohánět po reálných okruzích. Nechybí mód kariéry nebo třeba multiplayer. V případě, že by to na vás bylo přehnaně náročné, bude hra obsahovat i režim pro začátečníky. Pokud se tvůrcům zpracování vydaří, mají značnou šanci na úspěch, protože nic podobného na herním trhu aktuálně nenajdete. Vydání by mělo přijít v létě příštího roku.

Jestli vám přišlo, že roguelike her je už moc, tak podle dalších oznámení to tak nevypadá. Jako další totiž přicházejí Rogue Lords, což je tahovka zasazená v Anglii 17. století, kdy se ďábel vrací na Zemi poté, co ho porazil Van Helsing. Tvůrci chtějí, aby hra byla temná a dospělá, ale stylizovaná grafika tomu moc nepomáhá. Aby toho nebylo málo, během další části prezentace byla představena Roguebook. Tentokrát se jedná o karetní záležitost podobnou například Slay The Spire. Vše je procedurálně generované a během každého průchodu si stavíte balíček karet. Odehrává se ve stejném světě jako F2P hra Faeria, takže asi nikoho nepřekvapí, že obě hry má na svědomí stejné studio.

World of Darkness se na scéně objevil ještě jednou s představením prvních záběrů přímo z hraní Werewolf The Apocalypse - Earthblood. Nebudeme si nic nalhávat, moc dobře to nevypadá. Působí jako béčková rubačka z minulé generace konzolí. Od první herní adaptace Werewolfa jsme tedy očekávali víc. Navíc bylo vydání odloženo až na 4. února příštího roku.

Se svojí novinkou také přišlo studio Spiders, které teprve loni vydalo RPG GreedFall. Nebylo úplně nejlepší, ale sklízelo vesměs kladné ohlasy. V jejich dalším projektu jménem Steelrising se podíváme do Paříže za dob Marie-Antoanety a Ludvíka XVI.. Ten se pomátl a povolal do zbraně armádu neovladatelných robotů. Vy se v roli Aegis budete s touto hrozbou muset vypořádat. Vývojáři slibují, že pohyb po světě bude různorodější než v jejich předchozích hrách.

A k závěru prezentace nechybělo ani představení Test Drive Unlimited: Solar Crown. O návratu této série se spekulovalo už několik týdnů před odhalením, a nakonec se opravdu objevila. Test Drive se na herním trhu objevila naposledy před osmi lety a její poslední přírůstky nesklidily zrovna kladné přijetí. KT Racing studio by ale mělo mít potřebné zkušenosti na to, aby zase jednou přinesli ten správný Test Drive.

Diskuze (1) Další článek: Microsoft zastavuje produkci Xbox One X, připravuje se na novou generaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,