Tipy na nej hry pro Playstation 3 pod stromeček [Vánoce 2012]

Hra je skvělý dárek na Vánoce, ale jakou z té obrovské nabídky vybrat? Máme pro vás tipy na to nejlepší, co letos pro PS3 vyšlo.

Blíží se Vánoce a známí se nás začínají ptát, co by si měli koupit, když už „děláme do těch her“. Stejně jako loni to vyřešíme veřejně a každý den na našich webech vydáme jeden článek s tipy, co se podle nás na sklonku roku 2012 vyplatí. Známým pak jen pošleme odkaz.

Všechny hry vyšly tento rok a jsou rozděleny podle žánrů, snažili jsme se pokrýt všechny nejoblíbenější. Jedná se o naše redakční tipy, někdy můžete mít pocit, že jsme nějakou hru opomněli, ale to je otázka úhlu pohledu. Nicméně se žádným z následujících titulů chybu neuděláte.

Poznámka: Pro další tipy se můžete podívat i do našich starších článků o hrách na PC a pro Xbox 360. Velká část titulů totiž vyšla na více platformách a není případ, že by některá z verzí byla výrazně horší.

Akční

Hitman: Absolution

K dispozici i na PC a X360

Legendární nájemný zabiják se vrátil v novém pokračování jménem Hitman: Absolution. Tvůrci se tentokrát rozhodli pro příběhem poháněnou hru, což má za následek pár lineárnějších pasáží, které slouží spíš pro navození atmosféry. Ovšem pochopitelně nechybí ani otevřené úrovně, ve kterých máte základní výbavu, svůj cíl, a pak už jenom na vás, jak jej zlikvidujete.

Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier

K dispozici i na PC a X360

Hlavním tématem nového dílu ze série Ghost Recon jsou moderní technologie pro vojáky budoucnosti. S týmem elitních vojáků cestujete po světě a plníte úkoly za podpory věcí, jako je optická neviditelnost, rozšířená realita, kapesní létající dronové a tak dále. Po vzoru moderních stealth akcí je Ghost Recon: Future Soldier hodně dynamickou záležitostí, která staví i na kooperativním hraní až pro 4 hráče.

The Darkness II

K dispozici i na PC a X360

Pokračování podařené FPS inspirované populárním komiksem. The Darkness II je oproti jedničce akčnější a grafický styl se též víc podobá komiksu. Hra je to brutální a svižná, hlavní herní mechanikou je práce s tmou – ve tmě vyrostou hrdinovi z ramen dvě temná chapadla, kterými může vrhat předměty a trhat protivníky na kusy. Plus samozřejmě máte ještě dvě ruce, ve kterých můžete držet zbraně dštící zkázu a smrt.

Arkády

Sorcery

Pouze na PS3

Hra o mladém učni kouzelníka je asi první pořádnou hardcore hrou určenou jen pro pohybové ovládání Move. Ovladačem s barevnou koulí na konci mácháte jako kouzelnou hůlkou a metáte kouzla na všechny strany. Jenom škoda, že je Sorcery hodně krátkou záležitostí, která je určená spíš mladším hráčům.

Ratchet & Clank Collection

Pouze na PS3

Ratchet & Clank Collection není nic jiného, než HD kolekce tří legendárních akčních plošinovek z PS 2. Pokud jste původní Ratchet & Clank trilogii nehráli, určitě ji dejte šanci. Jedná se o jednu z těch nej sérií. První díl je ještě spíš plošinovkou, další dva už víc míří do sektoru stříleček.

Asura’s Wrath

K dispozici i na X360

Asura’s Wrath je velmi netradiční a velmi japonskou hrou. V podstatě jde o mix hned několika různých žánrů, bohatý na příběhové animace. Kouzelná je ovšem na tom nadsázka. Hrajete za jednoho z polobohů, který bojuje proti dalším podobným bytostem. A ty občas můžou být vetší než samotná planeta. Pokud hledáte něco opravdu netradičního a máte rádi japonskou stylovost, rozhodně nenechte Asura’s Wrath bez povšimnutí.

RPG

Kingdoms of Amalur: Reckoning

K dispozici i na PC a X360

Pokud hledáte RPG, které vám vydrží opravdu dlouho, je Kingdoms of Amalur: Reckoning jasnou volbou. Při plnění všech questů vám může hra sebrat až 200 hodin vašeho života. Jen škoda, že některé vedlejší úkoly jsou hodně generické. Reckoning zaujme akčním soubojovým systémem, který připomíná bojovku, a pestrobarevným vizuálním stylem.

Tales of Graces f

Pouze na PS3

Jedno z mála poctivých JRPG, které v letošním roce vyšlo. Graces jsou upravenou a vylepšenou verzí hry určené původně pro Wii a na grafické stránce je to trochu vidět. Nicméně stylizace hrubší grafiku snadno zakryje a hlavně Tales of Graces f jsou velmi zábavným JRPG s povedeným soubojovým akčním systémem (asi nejlepším v sérii), zajímavým příběhem a postavami.

Závodní

LittleBigPlanet Karting

Pouze na PS3

LittleBigPlanet možná znáte jako dvojici výborných plošinovek, které nabízejí i naprosto geniální editor na výrobu úrovní. LittleBigPlanet Karting je v podstatě to samé, jen místo skákání se připravte na arkádové závodění v buginách. Editor je stále důležitou součástí hry. Pohrát si můžete i s podobou závodníka a vaší motokáry.

 

Další tipy na vánoční dárky

Diskuze (6) Další článek: Rozšířená verze Baldur’s Gate vychází dnes večer na PC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,