Tipy na nejlepší zasněžené hry aneb bílé Vánoce na monitoru

Zima už je pomaličku tady a začínají se objevovat první sněhové pokrývky. Nic nám ale nezaručuje, že letos budou bílé i Vánoce. Proč si to teda nepojistit a nemít zasněženou krajinu alespoň u sebe doma na monitoru? Her se zimním prostředím zase tolik není, takže jsme si pro vás připravili ty nejlepší, ve kterých si užijete tu správnou atmosféru.

Mafia II 

Začneme s něčím z našich luhů a hájů. Ve druhé Mafii se do zasněženého prostředí dostaneme téměř na samotném začátku hry. Po tom, co se Vito vrací zpět do Empire Bay nás čeká příjemná projížďka zasněženým městem, pokec s Joem a celou atmosféru dokresluje perfektní hudba.  

mafia2.jpgmafia.jpgmafia3.jpgmafia4.jpg

Tuhle atmosféru si hra drží, dokud se roční období nezmění. Do té doby je to učiněná radost pohybovat se po bílém Empire Bay. Jen si vzpomeňte, když se Vito poprvé vydává navštívit svoji rodinu a při cestě hraje jako podkres písnička Let it Snow od Deana Martina. Je to opravdu nezapomenutelný dojem, a právě díky zimní části si u mě Mafia II vysloužila místo mezi nejoblíbenějšími hrami.  

Sníh ale nebyl jen tak na okrasu, měl i dopad na hratelnost. Hlavně to bylo znát při jízdě v autě. Při rozjezdu podkluzovala kola, a pokud jste se rozjížděli se sněhem na střeše, pokrývka vám po rozjetí sklouzla dolů. Jsou to opravdu drobnosti, ale při hraní vás až překvapí, na co všechno vývojáři mysleli. Občas si také můžete všimnout, že některý z chodců čas od času uklouzne na namrzlém chodníku.  

Z hlediska vzhledu je na tom Mafia II i dnes stále dobře. Můžeme si stěžovat na to, že hra není dotáhnutá do konce, že je vidět její nevyužitý potenciál. Z tohoto hlediska proti ní ale nemůžu říct jediné křivé slovo.  

Diskuze (4) Další článek: Black: The Fall - drsná totalita, kde odpor končí smrtí (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,