E3

To nejlepší z konference Bethesdy: nové Elder Scrolls ve výrobě!

Dnešní maraton zakončila Bethesda s jejich konferencí, která byla už o poznání tradičnější než ta loňská. Zprvu to sice po docela zvláštním koncertu vypadalo, že to bude katastrofa, ale Toddu Howardovi s Petem Hinesem se to podařilo zachránit.

První na řadu přišlo Rage 2. Ukázal se další trailer, který více přiblížil, jak se bude hra vlastně hrát. Hratelnost vypadá velmi dynamicky hlavně díky speciálním schopnostem hlavního hrdiny. Měli jsme za to, že Rage 2 vyjde ještě letos, ale budeme si muset počkat na jaro příštího roku.  

Následovalo TES okénko, kde se představili novinky k Online a Legends. Do jejich karetní hry míří zbrusu nový vizuál a s tím se Legends podívají i na konzole PS4, Xbox One a Nintendo Switch. U Online pak byla zmínka, že v současnosti ho hraje 11 milionů hráčů. V budoucnu máme očekávat další přídavek zaměřující se na rasu argonianů.  

Pre-E3 spekulace opravdu nelhali. Na plátně se ukázal další díl rebootu FPS série Doom s podtitulem Eternal. V tomto díle se vrátíme zpět na Zem zpustošenou démony. O další informace se s námi vývojáři podělí až během letošního Quake Conu.  

Quake Champions si může tento týden zahrát úplně každý a pokud hru nesmažete, můžete ji hrát, jak dlouho chcete. Po odinstalaci si ji už po tomto týdnu ale stáhnout nemůžete.  

Podle očekávání dostane Prey nové DLC MoonCrasher, které bude roguelike částí hry. Najdeme v něm nové vybavení, nepřátelé i prostředí. S tím do hry míří v bezplatném updatu 3 herní módy. Story Mode, Survival Mode a New Game +. K tomu ještě přibude VR část, ve které si budete moci prozkoumat celou stanici Talos 1. 

Měl jsem za to, že Wolfenstein na letošní E3 účinkovat nebude, ale byl jsem vyveden z omylu, když byl představen nový díl s podtitulem Youngblood. Ten bude zaměřen na kooperaci. Zahrajeme si v něm za Blazkowiczovy dcery – dvojčata.  

Fallout okénko začalo plnohodnotným představením Falloutu 76. Nakonec to opravdu bude MMORPG, ve kterém ale budou jen hráči. Budete v roli prvních lidí, kteří vylezli z Vaultu, takže nečekejte žádná NPC. Na jednom serveru přitom nebudou stovky hráčů, ale jen tucet. Jsem velmi zvědavý, jak to bude ve výsledku v popolurních univerzu Falloutu fungovat, svět má být navíc až čtyřikrát větší než čtvrtý díl, což je solidní rozdíl. Následoval Fallout Shelter, který míří na Playstation 4 a Nintendo Switch.  

To ale není poslední hra, kterou Bethesda chce přinést na mobilní zařízení. Mimo to se představilo také The Elder Scrolls Blades, což bude plnohodnotné RPG pro mobily. Bude možné ho hrát i v portrét módu. Budeme si budovat svoje město, procházet nebezpečné dungeony a bojovat v aréně s ostatními hráči. Hra vyjde ještě letos na mobily, navíc zcela zdarma.  

Nakonec Bethesda nastínila plány do daleké budoucnosti. Dlouhá léta slýcháme o projektu Starfield a nyní jsme konečně viděli krátký teaser. Tedd Howard ale upozornil, že to je i pro ně ještě daleká budoucnost. To samé platí v případě dalšího titulu, kterým není nic jiného než The Elder Scrolls VI. Na to si ale počkáme ještě o několik let déle.  

Letošní konference se rozhodně povedla více než ta loňská. Díky Walmartu jsme sice měli o pár překvapení méně, ale i tak to stálo za to. Dnešní noc byla dobrá, ale věřím, že ta další bude ještě lepší.  

Anglický přenos

Český komentovaný přenos

Diskuze (1) Další článek: E3: Bethesda odhalila nové IP - sci-fi hru Starfield

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,