Tohle se bude hráčům dobře poslouchat: test sluchátek HyperX Cloud Stinger

Vyzkoušeli jsme cenově dostupná herní sluchátka HyperX Cloud Stinger. Za jejich výrobou stojí výrobce hardwaru Kingston a podařilo se mu vyrobit povedené řešení zvuku nejen při hraní her.

U tohoto testu sluchátek zkoušíme nový formát, kterým bychom mohli představovat zajímavý herní hardware. Nebudeme zdlouhavě popisovat to, co je jasné z obrázků. Proto test publikujeme primárně formou fotogalerie a v textech u jednotlivých fotek se zaměříme na technická fakta a praktické informace na základě získaných zkušeností. 

Klikněte na první obrázek a nechte se vést... 

Kingston Cloud Stinger (000).jpgKingston Cloud Stinger (001).JPG Kingston Cloud Stinger (011).JPG

HyperX Cloud Stinger jsou novinkou na trhu. Oficiální cena je 1 599 Kč, ale v některých e-shopech už spadla.  Za výrobou stojí výrobce hardwaru Kingston, který už několik herních sluchátek vyrobil a nebyly vůbec špatné. Byly však dražší, model Stinger je cenově příznivější. 

Hned po rozbalení je patrná jedna konstrukční výhoda – mušle lze vyklápět do strany a sluchátka pokládat na plocho. Vejdou se tak i lépe do tašky či batohu. Jinak je balení spartánské, náhradní mušle či přepravní pouzdro zde nečekejte.  

Kingston Cloud Stinger (012).JPGKingston Cloud Stinger (021).JPGKingston Cloud Stinger (031).JPG

Pevnou součástí sluchátek je i mikrofon. Bohužel zcela pevnou součástí, nelze jej odepnout. Můžete ho sklopit směrem k hlavovému mostu, čímž se deaktivuje, sklopením před ústa jej zapnete. Konstrukční zpracování je každopádně výborné a úchyt působí solidně. 

Celkově sluchátka působí docela solidním dojmem, byť jsou z plastu. Most je ale z kovového pásu, čímž je pevnost a stálost tuhosti zajištěna. 

Kabel je ke sluchátkům pevně uchycen, případná výměna tak bude vyžadovat servisní zásah. Je dlouhý 130 cm a zakončený čtyřpólovým 3,5mm konektorem jack používaným v noteboocích, mobilech a u herních konzolí.

Kingston Cloud Stinger (035).JPGKingston Cloud Stinger (041).JPGKingston Cloud Stinger (051).JPG

V balení ale přece jen dostanete něco navíc - tento 1,7 m dlouhý prodlužovací kabel s redukcí na dva samostatné konektory pro sluchátka a mikrofon. Bude se hodit při připojení ke stolnímu PC. 

V mušlích jsou ukryty 50mm měniče s náklonem ve směru sluchovodu, což by mělo posílit kvalitu zvuku a prostorové podání. Impedance sluchátek je 30 ohmů, frekvenční rozsah 18 Hz až 23 kHz.

Sluchátka překvapí kvalitou podání zvuku. Při tomto zaměření a v této cenové kategorii bychom čekali trochu něco jiného než vyrovnané podání zvuku s jasným prokreslením ve všech frekvenčních pásmech. Jistě, limity tam jsou a sluchátka jsou uzavřená, takže lehkost v rockových či klasických skladbách zažijete jinde lepší, ale zpravidla až u sluchátek mnohem dražších. Jsou to za patnáct stovek skvělá univerzální sluchátka i na poslech hudby. 

Kingston Cloud Stinger (071).JPGKingston Cloud Stinger (081).JPGKingston Cloud Stinger (091).JPG

Na hlavě sedí dobře. Odpor hlavového mostu je jen mírný, nijak netlačí ani při dlouhodobém nošení. Pohodlí přispívá i relativně nízká hmotnost 275 g a polstrovaný náhlavní most. Délku hlavového mostu si můžete regulovat vysunutím mušlí.

Kingston Cloud Stinger (101).JPGKingston Cloud Stinger (111).JPGKingston Cloud Stinger (121).JPG

Sluchátka jsou to velká, obklopí celé ucho. Na hlavu pak dosednou měkké náušníky s jemným koženkovým potahem. Při dlouhodobém nasazení v teplejším prostředí se můžete začít potit, ale to je asi tak jediná slabina tohoto jinak komfortního řešení. 

Sluchátka jsou uzavřená, takže příliš neruší okolí. Na pravé mušli je praktický posuvný regulátor hlasitosti. Hodí se pro rychlé ztlumení. 

Kingston Cloud Stinger (131).JPGKingston Cloud Stinger (151).JPGKingston Cloud Stinger (141).JPG

Pokud je zvukový přednes sluchátek nadprůměrný, záznam zvuku mikrofonem už zdaleka tolik nenadchne. Pro komunikaci ve hrách nebo na Skypu mikrofon bohatě dostačuje, ale pokud byste jím chtěli komentovat například herní videa, doporučil bych nějaký kvalitnější samostatný mikrofon. 

Celkově jsou sluchátka HyperX Cloud Stinger příjemným překvapením. Tedy v případě, že hledáte univerzální sluchátka k počítači, které poslouží i pro poslech hudby. Mají příjemný a vyrovnaný zvuk a v této cenové kategorii jim těžko konkurují i běžná na hudbu zaměřená sluchátka. Někomu by ale mohly chybět nadmíru důraznější basy, obzvlášť při čistě herním využití. 

Diskuze (8) Další článek: Battlefield 1 odhaluje obsah rozšíření They Shall not Pass

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,