Toy Story 2

Počítačová hra snažící se přiživit na úspěchu své filmové předlohy. Móda nebo snad nutnost? Vždyť jak by se dnes zmlsané americké publikum dívalo na film, po kterém by si nemohlo přímo v kině koupit hudební soundtrack, dětem plyšové potvory připomínající nejzajímavější momenty filmu a v neposlední řadě si i část atmosféry snímku odnést na duhovém kotouči domů ve formě počítačové hry.
Přestože je dnes většina her orientovaná na starší publikum, najdou se stále tituly i pro mladší generaci hráčů. Toy Story 2 je jedním z nich. Počítačová hra snažící se přiživit na úspěchu své filmové předlohy. Móda nebo snad nutnost? Vždyť jak by se dnes zmlsané americké publikum dívalo na film, po kterém by si nemohlo přímo v kině koupit hudební soundtrack, dětem plyšové potvory připomínající nejzajímavější momenty filmu a v neposlední řadě si i část atmosféry snímku odnést na duhovém kotouči domů ve formě počítačové hry. Přestože devět z deseti takovýchto her nepřekročí hranice průměrnosti, je tento systém, především díky své velkoryse pojaté reklamní kampani a malé informovanosti kupujících o herním průmyslu, komerčně velmi slušně úspěšný.

Toy Story II, následník prvního kompletně počítačem vytvořeného snímku, je tak jen dalším z mnoha kandidátů na novou předělávku. Je úspěšný, má dvě ústřední postavy, které děti milují, počítačový původ filmu navíc nabízí relativně nenásilnou formu konverze.

Příběh hry přesně kopíruje dějovou linii filmu. Opět se dostáváme do světa hraček, mezi všechny staré dobré známé - kovboje Woodyho, Buzze rakeťáka, pana Bramboru a mnoho dalších úžasných postav. Buzz rakeťák, neohrožený astronaut, který za všech okolností přichází v míru, se vydává po stopách uneseného kovboje Woodyho. Ten se stal kořistí zlého a nebezpečně vychytralého sběratele hraček, který celé dny slídí ve městě a hledá mezi hračkami dětí unikátní kousky nevyčíslitelné hodnoty. Je tak jen logické, že dříve nebo o chvíli později musel nutně narazit i na Woodyho - hračku, která si celý první díl stěžovala na svou obyčejnost. Jak se rychle ukázalo, Woody je sběratelský skvost a sen každého milovníka kovbojských kalhot. Sběratelé hraček jsou ale zlí lidé, vím to já, víte to i vy, věděl to moc dobře i Buzz rakeťák. Proto neváhal ani minutu a vydal se na cestu, ze které však možná ani není návratu.

Hra je klasickou 3D skákačko-střílečkou (říkejte si tomu jak chcete). Děti jistě ocení, že místo nudné Lary Croft, na které stejně nikdy nic zajímavého k vidění nebylo (snad až přidají nějaký ten polygon navíc), budou ovládat maximálního tvrďáka Buzze rakeťáka. Ten se se svou imitací laseru a geniálně navrženou konstrukcí křídel stává postrachem každého dětského pokoje. Umí skákat, střílet a dělat bleskové piruety – prostě všechno, co se od špičkové hračky čeká. Na své cestě sbírá peníze, které po okolí rozházeli marnotratní obyvatelé domu, hledá ztracené části svých kamarádů a plní jejich originální úkoly.

Tak tohle všechno zabalené do poněkud kostrbatější grafiky (v porovnání s filmem) čekejte od hry Toy Story 2. Možná jste už z takovéto zábavy vyrostli, ale věřte mi, vaše děti ji budou milovat.

Diskuze (1) Další článek: Soldier Of Fortune

Témata článku: , ,