Tribunal - datadisk pro Morrowind

Třetí pokračování ságy The Elder Scrolls, s jejímž prvním dílem přišla společnost Bethesda Softworks již před dávnými lety kdysi v herním pravěku, dokázalo pohltit srdce a mysli tisíců hráčů po celém světě. Nyní byl oficiálně potvrzen vývoj datadisku nazvaného Tribunal, který přinese několik nových lokací, některé nové herní možnosti a samozřejmě další hodiny zábavy.

Uvedení datadisku je plánováno již na listopad tohoto roku, cílovou platformou je nyní pouze a jen PC (verze pro Xbox se tedy nekoná). Nový příběh se točí kolem nemilosrdného krále, který přebere trůn Morrowindu, zatímco jeden stárnoucí bůh upadá stále hlouběji a hlouběji do šílenství. Právě do tohoto období jste vy jako hráči uvrženi - s několika smrtícími zabijáky v zádech a nejistou budoucností celého Morrowindu před sebou. Vaše cesty vás zavedou mimo jiné také do Mournholdu, hlavního města Morrowindu, do hodinového města Sotha Sil a samozřejmě si prošlapete cestičku také obrovskými novými dungeony.

"V Morrowindu se setkáte s Vivecem, jedním z členů vlády lidu (tribunálu). Vždycky jsme ale chtěli dát hráčům možnost podívat se do Mournholdu, aby se mohli setkat se zbývajícími dvě božskými králi, Almalexiou a Sotha Sil. Je to skutečně nádherné město a ty questy jsou jedny z dosud nejlepších." říká Todd Howard, vedoucí projektu.

V onom městě na vás samozřejmě čekají noví nepřátele, podivné bytosti typu goblinů, lichů a prapodivných fabrikantů. Jestliže ti se vám budou snažit v cestě bránit, pak nová brnění a nové zbraně by vám ji měly naopak usnadňovat. Co se týká vylepšení samotného herního systému, tím nejdůležitějším bude asi možnost konečně přidávat na mapu vlastní poznámky. Vylepšen bude také deník.

Zajímavostí určitě je, že tvůrci Morrowindu počítali s datadiskem hned od začátku - ovšem pouze a jen pokud by byl Morrowind úspěšný. A to, k jejich velkému překvapení, byl - a snad ještě víc, než sami doufali! Nemálo recenzentů i hráčů jej označilo za nejlepší RPG, které kdy měli možnost hrát, verze pro Xbox se stala jednou z nejprodávanějších her. Samotné práce na datadisku začaly teprve v červnu tohoto roku.

Tribunal bude možné hrát ihned, kdykoliv po jeho nainstalování, což byl jeden z prvotních požadavků samotných vývojářů - aby nebylo nutné mít dokončený kterýkoliv z questů původního Morrowindu (spíše se tedy jedná o "add-in" nežli "add-on"). Přesto ale bude k jeho dokončení nutná alespoň trochu vytrénovaná postava. Co se týká ras nebo dovedností, neobjeví se žádné novinky. Celkem by měl Tribunal nabídnout něco mezi 20 a 40 hodinami čistého hracího času. Hardwarové nároky se od původní hry nijak neliší.

Přesto však myslím půjde o dostatečný přídavek pro všechny ty, kteří Morrowindu propadli.

Diskuze (3) Další článek: Add-on k Morrwoindu OFICIÁLNĚ potvrzen

Témata článku: , , , , , , ,