Twitch zavedl streamy jen pro platící diváky. Tvůrcům her se to zjevně nelíbí

Nové možnosti vysílání na Twitch.tv jsou proti pravidlům některých herních společností.

I když se může zdát, že se tato streamovací služba nemá kam dál rozvíjet, tak stále přibývají nové věci. Minulý týden například do mobilní aplikace přibyla možnost darovat předplatné dalším uživatelům. O něco zajímavější to ale bylo se spuštěním streamů, které mohou sledovat pouze odběratelé kanálu. Jsou totiž proti pravidlům společností jako Riot Games, Valve nebo Blizzard Entertainment. 

D-Vb_wGXoAAMWvR.png
Hry od Riot Games jsou pro sub-only streamy zapovězené

Na Twitchi to s odběry funguje trochu jinak, než například na YouTube. Pokud se chcete stát odběratelem některého z kanálů, vyjde vás to zhruba na 150 korun měsíčně. Ne každému se tedy líbila myšlenka, že za sledování vysílání budete muset platit, jinak se po pěti minutách sledování musíte vydat na jiný kanál. 

Někteří streameři si tuto možnost pochvalovali, ale následně se ukázalo, že to není tak růžové. Jeden z nich, který vystupuje pod přezdívkou Gross Gore, během prvního testu vysílal League of Legends. To se mu ale může šeredně vymstít, protože Riot Games má ve svých pravidlech přímo uvedeno, že vysílání jejich hry je v pořádku, dokud za něj nejsou sledující povinni platit. 

Screenshot_1.png
Streamy pro odběratele porušují i pravidla Valve

Do toho se zapojil subreddit LivestreamFails, který je mezi Twitch komunitou známý řešením všemožných dramat a přišel s tím, že stejné pravidlo mají v podmínkách uvedeny i společnosti jako je Valve nebo Blizzard. Vysílající by si tedy měli dát dobrý pozor, pokud chtějí se svým obsahem přejít do vod placených streamů. 

Diskuze (14) Další článek: Playstation 5 bude apelovat hlavně na hardcore hráče, slibuje Sony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,