Týden: Dočkáme se Starcraftu 2?

Společnost Blizzard možná už v těchto chvílích oznamuje svůj následující projekt. Zda je to další Starcraft nebo něco úplně jiného, toť otázka, na kterou jsem se dnes pokusil zodpovědět. A co tu máme dále? Slibnou real-time strategii z prostředí Hvězdných Válek a další RTS, tentokrát německé provenience - následníka Sudden Strike.
Společnost Blizzard možná už v těchto chvílích oznamuje svůj následující projekt. Zda je to další Starcraft nebo něco úplně jiného, toť otázka, na kterou jsem se dnes pokusil zodpovědět. A co tu máme dále? Slibnou real-time strategii z prostředí Hvězdných Válek a další RTS, tentokrát německé provenience - následníka Sudden Strike.

Hvězdné války na zemi a realtimově
Star Wars Galactic Battlegrounds by měla být klasická izometrická RTS. Však ono slovo "klasická" zde platí pouze v souvislosti se zpracováním. Jinak totiž bude SWGB naprosto originální a jedinečnou gamesou - už proto, že je z prostředí Hvězdných Válek. Vývoj Galactic Battlegrounds zadala společnost LucasArts těm nejzkušenějším v oboru - vývojářům Ensemble Studios, kteří mají za sebou takové hity jako Age of Empires a Age of Empires II. Na co se tedy lze těšit? Vezměme to nejprve v číslech: čeká na nás šest obrovských kampaní, rozprostřených skrze čtrnáct různých prostředí, nepočítaje mezi to na padesát různých typů terénu. Dále zde samozřejmě bude možnost tvořit své vlastní kampaně, což se bude výborně hodit zejména kvůli rozsáhlé podpoře hry přes multiplayer. Ensemble Studios se honosí také tím, že ne všechny bitvy bude nutné přímo vybojovat, nýbrž že v potaz bude brán i výzkum, ekonomika a diplomacie. Inu, uvidíme, co to vlastně všechno bude nakonec znamenat. Lze však jen těžko očekávat, že by se tento titul stal neúspěšným. Opak bude pravdou!

Oficiální stránky hry naleznete na adrese http://www.lucasarts.com/products/battlegrounds/, kde se také nedávno objevilo několik velmi zajímavých nových obrázků, mimo jiné Gungan Blaster Cannon a Wookie War Center, které vám zde dnes přinášíme.

Star Wars: Galactic BattlegroundsStar Wars: Galactic Battlegrounds

Star Wars: Galactic BattlegroundsStar Wars: Galactic Battlegrounds

Co kutí Blizzard nového?
Právě ve chvíli kdy píši tento článek lze hned v úvodu oficiálních stránek společnosti Blizzard (http://www.blizzard.com/) narazit na velmi zajímavý obrázek slunce, vycházejícího zpoza jakési blíže nespecifikované planety, pod kterou se skví nápis "In every saga there lies a journey of wonder and imagination..." (ó jak výstižné jest přísloví, že jeden obrázek vydá za tisíc slov...). Ve hrubém překladu to znamená "V každé sáze leží cesta údivu a představivosti..." Spolu s tím se také na internetu rozšířila informace, že v sobotu (nebo lépe řečeno o víkendu) oznámí Blizzard svůj další projekt.

Tak, a teď přichází na řadu mé oblíbené spekulování. Co by to asi tak mohlo být? Pojďme na to pěkně systematicky - obrázek slunce, planety, potažmo i vesmíru by značil na hru, která bude mít co dočinění právě se všeobjímajícím universem. "Tedy táži se poroty, zda dospěla k verdiktu?" Že by Starcraft 2?! A já říkám... "Vinen!" Sázím vlastní smradlavé děravé ponožky na to, že o víkendu se dozvíme o vývoji Starcrafta 2. Mimo úvodního obrázku tomu napovídá i to, že je to zatím jediný slavný titul Blizzardu bez přímého pokračování (Diablo -> Diablo 2, Warcraft -> Warcraft 2 -> Warcraft 3...), navíc se o tomto titulu v "síťových" kuloárech již velmi dlouhou dobu mluví. A jaký by mohl ten druhý Starcraft být? Bude ve 3D? Bude více multiplayerově zaměřený, taková Quake 3 Arena žánru RTS? To už se tipovat vskutku neodvažuji, snad někdy později.

A jestli je to nakonec celé špatně, jestli Blizzard svého Starcrafta 2 vůbec neoznámí, tak... tak mě ty jedny ponožky nezabijou (tedy alespoň dokud se budou nacházet dále než 1 metr od mého čichacího ústrojí;).

Středověká fantasy MMORPG... od Funcomu!
Není tomu tak dávno co severská herní společnost Funcom spustila svůj online herní svět zvaný Anarchy Online. Jedná se MMORPG z daleké budoucnosti, ovládané všemocnými megakorporacemi, kde se můžete stát takřka čímkoliv, čím si zamanete. Samotné spuštění provázely, podobně jako naši novou jadernou elektrárnu ;), sem tam nějaké ty chybičky, ale nakonec je Anarchy Online bezpochyby výborná gamesa s obrovským úspěchem. Pro Funcom je to tak další zářez do pažby - po naprosto skvělé a úchvatné adventuře The Longest Journey (která se, jen tak mimochodem, nedávno konečně začala prodávat v České Republice, a to dokonce s českým překladem).

A když už mají hry jedné společnosti úspěch, čert by to vzal, kdyby nezačaly u té samé společnosti vznikat hry další. A tak se nedávno stalo to, že... Midgard. Ano, Midgard. Tak se totiž jmenuje další připravovaný titul od společnosti Funcom. Poprvé byl představen na letošním E3 (Electronic Entertainment Expo), ale bohužel pouze za zavřenými dveřmi. A co že to vlastně bude? Midgard obživuje stovky a tisíce let starý svět Severu v podobě, v jaké mohl, ale také nemusel vypadat. Hru vyvíjí Norské studio Funcomu. Mělo by hráče uvést do neuvěřitelně detailního světa malých vesniček, zamrzlých v čase i prostoru, ale i větších, živějších měst a obcí, které budou naopak hýřit barvami, pohybem, obchodem, a kdo ví čím ještě. Samozřejmě, že hlavně tady půjde o Vikingy, jedny z nejslavnějších to obyvatel severu Evropy.

Midgard má v sobě spojovat nejen prvky single-player a multiplayeru - tedy zcela odlišných herních zkušeností, ale i různých žánrů. Jednak to bude adventura, druhak RPG, tře... třerak... prostě "dále" simulace růstu města, a tak dále. Prostě jakýsi simulátor středověké společnosti.

Oficiální stránky hry naleznete na http://www.worldofmidgard.com/. Mimo jiné je tam k vidění detailní popis Midgardu a také krásné obrázky a koncepty. Datum vydání hry zatím nebylo rozhodnuto.

Sierra oznamuje další SWAT
Tentokrát se jedná o speciální edici nazvanou SWAT 3: Tactical Game of the Year Edition, neboli zkratkou SWAT 3: TGYE. Třetí díl propracované simulace speciálních zásahových jednotek (jež si vysloužila dokonce i několik ocenění) se bude roztahovat hned na dvou CD, která budou obsahovat zcela nové mise (celkem 21), rozšíření multiplayeru až na 10 lidí, a navíc instruktážní videa z akcí SWAT, otázky a odpovědi na nejžhavější problémy, a tak dále a tak dále - prostě to, co ocení zejména zarytí fandové tohoto typu simulací. Budete tak zachraňovat rukojmí z tak známých míst města Los Angeles jako Whitmanovo letiště, Changovo divadlo, samozřejmě Hollywood, a další.

Speciální edice by se měla objevit ke konci září tohoto roku.

Druhý Sudden Strike
Německá společnost CDV Software sice Sudden Strike 2 ještě oficiálně neoznámila, ovšem je známo, že tento titul se právě nachází ve fázi alfa. A co tam najdeme nového? Hra se bude (opět) odehrávat v letech 1941 - 1945, na celé zemi. Přibudou nové jednotky, budovy, terén, prostředí. Možná se dokonce dočkáme i toho, že bude možné převézt si ty nejlepší jednotky z jedné mise do druhé (podobně tomu bylo například ve slavné sérii tahovek od taktéž německých Blue Byte jménem Battle Isle). Více informací zatím bohužel o Sudden Strike 2 známo není. Je otázkou, zda to nebude jen předražený datadisk ke starému dobrému Sudden Strike, ale zřejmě je ještě příliš brzy na to, abychom mohli soudit.

Blitzkrieg aneb blesková válka
A ještě jednou německý CDV Software. Sudden Strike 2 zatím sice zůstává oficiálně neoznámen, avšak jedna gamesa přeci jen oznámena byla - nese název Blitzkrieg (v překladu "blesková válka") a bude se jednat o něco velmi, velmi podobného Sudden Strike. Taktéž to totiž bude RTS a taktéž se bude odehrávat v době 2. světové války. Navíc bude obdobně možné ovládat jak Spojence, tak i Rusy či Němce. Technologie by měla být 3D, ač se na hru budeme dívat s klasického izometrického pohledu. Engine hry by neměl být nijak výjimečně náročný, a tak by si hráči se slabšími stroji měli užít rozsáhlých bitev stejně dobře jako ti s nadupanými mašinami. A jak už to tak u Němců bývá, vše by mělo být přesné jako hodinky, a to včetně historických reálií...

Blitzkrieg vyvíjí pro CDV Software ruská společnost Nival Interactive (Evil Islands, Etherlords).

BlitzkriegBlitzkrieg
Diskuze (3) Další článek: Empire of Magic – obrázky a video

Témata článku: , , , ,