Ubisoft vyšetřuje a rozdává padáky, jako další odchází ředitel AC Valhalla

Pokud se zajímáte o herní průmysl, jistě vám neuniklo, že společnost Ubisoft se před nedávnem začala více zajímat o dění ve svých vlastních řadách.

Ať už je váš názor na Ubisoft jakýkoliv, musíte uznat, že je přinejmenším úctyhodné, že nejvyšší vedení zmíněné společnosti nemá problém i ty nejvýše postavené a důležité pracovníky tvrdě trestat. Pokud vám unikl náš nedávný článek na toto dění, doporučuji si nastudovat celou situaci od začátku skrze odkaz níže.

Ubisoft na svém vyšetřování a analýze chování svých lidí stále tvrdě pracuje a nese to své ovoce. Hernímu zpravodajskému webu Kotaku se podařilo získat interní email společnosti, ve kterém se psalo o propuštění tvůrčího ředitele  hry Assassin’s Creed Valhalla, Ashrafa Ismaila. Email uvádí, že ve vyšetřování pomohla externí firma, která Ashrafovo působení v Ubisoftu zpečetila.

Tomu, že se kolem Ismaila začalo něco dít, nasvědčovalo už jeho červnové oznámení, že odstupuje ze své funkce, aby se zaměřil na osobní záležitosti. Problémy pramenily z obvinění z nevěry, které přišly krátce poté, kdy několik lidí prozradilo, že Ismail využil svého vysokého postavení pro navázání vztahů mimo jeho manželství.

Ubisoft před nedávnem připustil, že v těchto věcech opravdu zaostal a zapřisáhl se, že po zločinech tohoto typu půjde opravdu tvrdě. Ubisoft navíc není zdaleka jediný, kdo se touto cestou vydal. Když se říkají slova jako "sexuální přestupky, obtěžování, harašení" a podobně, člověk si málokdy uvědomí, co všechno se za těmito názvy může skrývat. Nedávno se zveřejnil velký soudní proces, kdy vysoce postavený muž herní společnosti využil své funkce a přinutil svou podřízenou spolupracovnici k navázání sexuálního vztahu. Tím však celá věc neskončila, protože muž ženě poté nejen že ukradl její práci, zařídil také aby měla co nejmenší možnosti dobrání se spravedlnosti a zapříčinil se o její vyhazov z práce.

Všechna ta vyšetřování a boj proti těmto zavrženíhodným záležitostem nejen že přinese spravedlnost daným obětem, ale z dlouhodobého hlediska také znatelně pomůže celé herní komunitě a průmyslu.

Diskuze (4) Další článek: Za 24 hodin rozdávání hry Total War Saga: Troy získala hra 7 milionů hráčů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,