Ubisoft vyšetřuje své zaměstnance kvůli sexuálnímu obtěžování

„Naším cílem je zajistit takové prostředí, na které mohou být naši zaměstnanci, partneři či komunita hrdá – prostředí, které odráží naše hodnoty a všichni se v něm mohou cítit bezpečně.“

Vypadá to, že odstoupení kreativního ředitele Assassin's Creed Valhalla od projektu nebylo bráno na lehkou váhu. Ubisoft zveřejnil prohlášení, ve kterém hovoří, že společnost právě začala vyšetřovat jisté sexuální „přestupky“ svých vlastních zaměstnanců, ke kterým došlo v nedávných dnech.

Co se týče nedávných obvinění vznesených proti některým členům týmů Ubisoftu: rádi bychom začali s tím, že se všem, kterých se to týká omlouváme – je nám to opravdu líto,“ začal Ubisoft své prohlášení.

Je naším cílem, aby naše společnost disponovala inkluzivním a bezpečným prostředím pro naše týmy, hráče a celou komunitu. Víme, že se nám v minulosti tento cíl plnit nedařilo. Musíme na tom rozhodně zapracovat,“ pokračuje.

Zahájili jsme vyšetřování těchto obvinění s podporou specializovaných externích konzultantů. Na základě výsledků šetření jsme plně odhodlání podniknout jakékoli disciplinární kroky. Vzhledem k tomu, že vyšetřování momentálně probíhá, nemůžeme situaci nijak dále komentovat. Dále momentálně přezkoumáváme naší stávající politiku, procesy a systém celkově, abychom pochopili, kde přesně došlo k selhání a díky tomu zabránili dalším prohřeškům tohoto typu,“ ukončuje Ubisoft své prohlášení.

Diskuze (4) Další článek: Beyond Blue: máte rádi moře? | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , ,