Ubisoft žaluje Apple a Google kvůli mobilní kopii Rainbow Six Siege

Někdo tu půjde před soud a nedopadne to dobře.

Plagiátorství a kopírování konkurence není v herním průmyslu nic neobvyklého. Už spousta menších i větších vývojářů pohořela na až moc viditelném opičení a ačkoliv vypůjčení dobrých herních prvků do jiných titulů většinou vítáme kvůli zpestření, nic se nemá přehánět. 

Tentokrát tu ale máme docela solidní melu, které se účastní giganti technologického průmyslu. Ubisoft totiž podal žalobu kvůli hře Area F2, kterou má na triku jedna z firem pod gigantem Alibaba. Vydavatel totiž tuto mobilní hru označuje za naprosto neslýchanou kopii svého vlastního akčního hitu Rainbow Six Siege. A jelikož ani po napomenutí nebyla mobilní kopie stažena z obchodů Google Play a AppStore, rozhodl se Ubisoft žalovat přímo Apple a Google.

"Rainbow Six Siege je jednou z nejhranějších a nejpopulárnějších multiplayerových kompetitivních her na trhu a patří mezi nejcennější intelektuální vlastnictví Ubisoftu," píše se v žalobě. "Takřka každý prvek Area F2 je okopírován z Rainbow Six Siege, od výběru operátorů až po finální obrazovku skóre, a vše mezi tím."

"Konkurence se neustále snaží najít způsob, jak se přiživit na úspěchu a popularitě Rainbow Six Siege. Jak na sebe strhnout pozornost i peníze hráčů," dodává Ubisoft. 

Podle webu Bloomberg Apple i Google po uvědomění o této skutečnosti a důsledném varování ze strany Ubisoftu odmítli odstranit hru ze svých digitálních obchodů. Bude zajímavé sledovat, jak soudní spor těchto gigantů bude pokračovat.

Diskuze (1) Další článek: Remaster Tony Hawk’s Pro Skater láká novými záběry a retro soundtrackem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,