Uncharted: The Lost Legacy - rodinné pře

Akce Playstation Experience z konce minulého roku nám mimo jiné představila lákavý nový přídavek k dobrodružné sérii Uncharted.
Studio Naughty Dog na PS Experience mimo veleočekávaného pokračování skvělé post-apokalyptické akce The Last of Us předvedlo i samostatný, a velmi nečekaný, přídavek pro akční adventuru Uncharted 4. Nepůjde ale o klasický stažitelný obsah. Uncharted s podtitulem The Lost Legacy si budete moci zahrát, i když nevlastníte původní hru.
3165170-screen_uncharted_thelostlegacy_01.pngScreen_Uncharted_TheLostLegacy_02.jpguncharted-the-lost-legacy-screen-04-ps4-eu-05dec16.jpg

Velkým překvapením je hlavní protagonista. Tedy spíš protagonistka. Bude jí Chloe Frazer, kterou jistě dobře znáte ze druhého dílu, kde to hrála na obě strany. Byly tak vyvráceny dřívější spekulace o tom, že pokud vznikne nějaký dodatečný obsah, bude v jeho hlavní roli Nathanův bratr Sam. Klidně se ale může stát to, že Lost Legacy nebude jediným takovým přídavkem a dočkáme se i samostatné části se Samem jakožto hlavním protagonistou. 

Chloe na svojí cestě nebude sama. Po boku jí bude stát Nadine Ross, postava z Uncharted 4, která kopala za tu zápornější stranu barikády. O tom, jestli se změnila její osobnost a přidala se na druhou stranu, nebo k sobě zlákala i Chloe, zatím můžeme jen spekulovat. 
Screen_Uncharted_TheLostLegacy_06.jpg
Při představení byla předvedena skoro desetiminutová ukázka přímo ze hry a svým vzezřením rozhodně působila trochu jiným dojmem, než klasické Uncharted. Krom souboje na konci se totiž jen procházíte městem a sledujete, jaká v něm právě panuje situace. Vlastně ani nevíme, jestli je to město, kde se nachází a jakou roli vlastně Chloe má. Abych byl upřímný, při předváděčce jsem byl celkem překvapený, že z ukázky vylezlo Uncharted. 
 
 
Když už nic nevíme, tak alespoň s čistou hlavou můžeme prohlásit, že prostředí vypadá sakra dobře. Všechno působí hodně ponuře a celá oblast je zmítána nepokoji. Velmi dobře je to pocítit při pohledu na město, kdy v pozadí hoří, nebo už jen doutnají budovy. Navíc jste svědky i právě probíhajícího bombardování, takže pohyb po městě rozhodně nebude procházkou růžovou zahradou. A to nejen kvůli všudypřítomným strážím. Otázkou je, zda bude k mání pouze tato lokalita, nebo se podíváme i jinam. 

3165176-screen_uncharted_thelostlegacy_05.pngScreen_Uncharted_TheLostLegacy_02.jpguncharted-lost-legacy-3_hvqs.jpgPo stránce vzhledu samozřejmě nelze nic vytknout. Přídavek běží na stejné technologii jako čtvrté Uncharted a Naughty Dog samozřejmě dokázal již nyní engine patřičně vyšperkovat a vyleštit. Můžete se tedy těšit na dech beroucí grafiku a stejně takovou fyziku, jakou si ze čtyřky pamatujete. 

 
Vývojáři potvrdili, že nepůjde jen o nějaký vedlejší příběh nebo sprostou nálepku, aby v příštím roce vyšlo něco pod značkou Uncharted. Půjde o rozšíření příběhu. Hráči tak budou seznámeni s novými poznatky, které jim snad dopomohou si více utřídit hlavní příběhovou linku. 
 
Hojně se také spekuluje, v jakém období se bude přídavek odehrávat. Zatím většina dostupných informací napovídá tomu, že Chloe bude svoje dobrodružství prožívat v době, kdy si Nathan řešil své rodinné záležitosti. Všechno ale může být ještě jinak, protože oficiálně nebylo nic potvrzeno. 
Troy Baker, dabér Sama, řekl, že se můžeme těšit na to největší rozšíření, které zatím Naughty Dog pro svoji hru vytvořilo. Bohužel nevíme ani to, kdy se ho dočkáme. Mluví se o srpnu letošního roku, ale nejpozději o prvním kvartálu příštího roku, takže alespoň známe časový úsek. 
uncharted-the-lost-legacy-screen-04-ps4-eu-05dec16.jpg
Ve spojitosti s oznámením tohoto přídavku a nového Last of Us promluvil Jason Rubin, jeden ze zakladatelů týmu Naughty Dog. Rozmluvil se o tom, že kdyby je pod svá křídla nevzala společnost Sony, tak by vlastně ani jedna z těchto značek nevznikla. Tedy alespoň ne v takové podobě, jaké je známe dnes. 
 
Podle Rubina bylo prodání týmu logickým krokem po předchozí spolupráci na hrách, jako jsou Jack and Daxter nebo Crash Bandicoot. Jinou možností bylo zůstat nezávislým studiem, ale to by jim neposkytovalo takové jistoty, jako zaštítění Sony. O tomto tématu už Robin může mluvit zcela nezaujatě, protože momentálně figuruje v týmu Oculusu.
 
 
Je očividné, že Naughty Dog jsou se současným stavem studia spokojeni a je to vidět i na jejich výtvorech. Můžeme jen doufat, že se mezi jejich klenoty přidá i tento přídavek, kterému by se snad dalo říkat spíš datadisk, než DLC. Jak to celé dopadne uvidíme v příštím roce.
Diskuze (8) Další článek: Modifikací roku se podle ModDB stal S.T.A.L.K.E.R.: Call of Chernobyl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,