Uni Ball – hokej v multiplayeru přes internet

Vaše příznivé reakce nás neustále přesvědčují o tom, že každodenní příděl jedné plné hry je velmi oblíbený. Dnes jsme tu s další takovou „blbůstkou“, která nevyniká grafikou, ale něčím zcela jiným – hratelností. Jsem si jistý, že u této hry dokážete strávit dlouhé hodiny. Příjemnou zábavu!
Tuto hru je možné hrát jak v offline modu (vhodné zvláště přes trénink), tak i přes internet. Do multiplayerového hraní se může zapojit více hráčů, protože všichni se připojují na již existují server v internetu – není tedy potřeba, aby jeden z hráčů (obvykle to bývá ten s nejrychlejším připojením) fungoval jako server a ostatní se připojovali na jeho adresu.

Princip hraní je velice jednoduchý. Vaším úkolem je zachytit míček (či puk, nazývejte to podle libosti) a dopravit ho za záda soupeřova brankáře. Vypadá to snadně, ale praktická realizace je ztížena několika faktory. V první řadě je to soupeř či soupeři, kteří se snaží udělat přesně to samé co vy. Tedy, získat míček a dostat jej za záda vašeho brankáře. K míčku se můžete dostat tím, že ho zachytíte dřív než vaši soupeři nebo povedeným šťouchem do protivníka, který si míček právě „veze“. Pokud se šťouch doopravdy povede, tak máte z části vyhráno, protože soupeř jej pustí a pak je jen na vás, zda jej včas zachytíte.

Pohyb po herní ploše (těch je tu několik) je poměrně komplikovaný a náročný na koordinaci všech pohybů. Ponejvíc mi připomněl klasickou hru Asteroids a její variace – tedy, je potřeba se otočit ve směru, kterým se chcete pohybovat a potom zapnout trysky. Ty jsou tu dvoje – jedny viditelné, které se spouští pravým tlačítkem myši a pak druhé (neviditelné, ale rychlejší), které se ovládají přes klávesnici. Možná jsou tu ještě další fígly pro usnadnění pohybu, ale nejsem si tím jistý. Každopádně, rozpohybovat se správným směrem je docela fuška, nemluvě o situacích, kdy se chcete vyhnout soupeři, zachytit míček či udělat nějakou obratnou kličku.

To ale ještě není všechno :-). Neméně důležité, ne-li úplně nejdůležitější je totiž střílení. Když se dostanete pod správným úhlem k soupeřově brance, můžete vystřelit. Brankář (ovládaný počítačem) se střelu samozřejmě pokusí zachytit, ale záleží na vašich zkušenostech, zda bude úspěšný. Pro zkušeného „střelce“ již není takovým problémem jej překonat. Jen pro úplnost dodávám, že střelba se provádí levým tlačítkem myši.

Download (900 KB) zde.

VypalCD zde.

Uni BallUni Ball
Diskuze (6) Další článek: Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty – nedočkavost je slabé slovo

Témata článku: , , ,