Únik informací hovoří o VR od Valve společně s VR prequelem Half-Life

Na internetu se objevily obrázky údajných VR brýlí od Valve. A také informace o dalším Half-life. Jen by u něj měla chybět číslovka 3.

Na portál Imgur se dostaly zajímavé fotografie předpokládané VR platformy od Valve, které dost možná měly ještě nějakou dobu zůstat hezky za zavřenými dveřmi. Nebo jde snad o vychytralý způsob, jak se dostat s novým produktem do povědomí?

Je nutné hned na začátku podotknout, že jde o fotografie, které byly údajně pořízené v průběhu července (na jedné z fotografií je na počítači datum 25.7.2018) a nejsou ověřené. Může jít tedy o podvrh, ale pokud ano, jde o neuvěřitelně propracovaný podvrh. Vzhledem k tomu, kolik headsetů je na fotografiích a jaké mají detaily je dost nepravděpodobné, že by někdo byl až tak důsledný.

7dba5e18-cce2-4f5d-ba20-89b0dbb9c85282addba5-0dec-4a8a-be54-d5ca564b005653b9af5d-e59f-401b-8b15-51a761344aef

Další možností je, že Valve pracuje na novém Vive headsetu pro HTC. Právě s ním má totiž partnerství ohledně HTC Vive a HTC Vive Pro. Ohledně nového VR od Valve zatím navíc nebyla ani žádná šuškanda a jde o víceméně první informaci, která jeho existenci zmiňuje.

Nejvíce se o tématu rozepsal web Uploadvr, který zašel poměrně dost do hloubky celé záležitosti. Mluví o informacích, které webu sdělil nejmenovaný zdroj. Vzhledem k povaze informací je ale pochopitelné, že zůstává utajený. Na stránkách se hovoří o tom, že by VR brýle měly mít rozhled do 135 stupňů a kromě headsetu byste k němu měli dostat i ruční ovladače a především hru Half-Life VR. Chytrý způsob, jak se vyhnout trojce. 

VR prodeje zatím sice nejsou nijak oslnivé, ale vzhledem k tomu, kolik typů VR se postupně objevuje to vypadá, že budoucnost platformy zatím není nijak pochmurná. Zbývá jen počkat, kdy bude technologie dostatečně dostupná, aby se prosadila na masovém trhu. Uvítali byste Half-Life ve VR?

Diskuze (1) Další článek: Party Hard 2: krvavý večírek (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,