Uniklé dokumenty ze Sony přibližují vnitřek PS4 Neo

PDF soubor, který začátkem roku odstartoval vlnu spekulací o příchodu nové konzoly, je k dostání online.

Vypadá to, že interní dokument detailně popisující všechny dostupné informace o chystané upgradované verzi konzole Playstation 4 dostal nohy. Před pár měsíci právě jeho "útržky" odstartovaly spekulace o PS Neo, nebo PS4K chcete-li. Stejně jako PDF soubor potvrzuje informace, které už víme (kupříkladu specifikace nové konzole), rovněž dává nahlédnout pod pokličku nových.

o_1d23cd93.jpg

Mezi ty nejzajímavější můžeme zařadit třeba fakt, že PS4 a Neo by měly používat stejný operační systém. Dominuje pak prohlášení, že nová konzole není určena pouze pro majitele 4K televizí, jak se často spekuluje, ale má co nabídnout i zájemcům s FullHD televizemi - obecně se mluví o lepší grafice nebo vyšším počtu snímků za vteřinu. Následně se však dostáváme k části o tom, jak je pro Sony důležité, aby vývojáři přinášeli hry ve stejné kvalitě jak na původní PS4, tak i na její vylepšenou verzi. 

To se však týká zejména nadcházejících titulů, co se týče her vydaných v minulosti, tam prý Sony nechá vývojářům volnou ruku - jestli chtějí optimalizovat hru pro Neo, můžou. Běžet by však měla na nové konzoli nativně i bez jejich zásahu.

Vypadá to, že se nám to trochu začíná zamotávat, navzdory tomu se Sony zdráhá jakéhokoliv oficiálního prohlášení, pravost dokumentu tedy není nijak ověřitelná. Celý si jej můžete prohlédnout zde.

Diskuze (56) Další článek: Nový offline mód pro Star Wars Battlefront už tento měsíc

Témata článku: , , , , , , , , , ,