V ELEX II budete zachraňovat planetu Magalan před novou hrozbou

Pokračování RPG ELEX od studia Piranha Bytes bylo konečně oznámeno. Máme se dočkat nových frakcí a nové hrozby.

Ačkoli se nejedná o nejlépe technicky provedenou hru, ELEX přineslo příjemný příběh a zajímavý svět, jak jsme od Piranha Bytes čekali. Hra byla dostatečně úspěšná na to, aby se studio rozhodlo vytvořit pokračování. To bylo dnes oznámeno cinematickým trailerem a ačkoli toho o hře stále moc nevíme, z prvních informací se zdá, že vývojáři rozhodně nemíří nízko. Upozorňujeme, že další informace mohou obsahovat mírné spoilery na první díl.

Poté, co hlavní hrdina Jax porazil Hybrida, čekaly planetu Magalan relativně mírumilovné roky. Albs bez svého vůdce přestali být hrozbou, staré frakce zanikly a vznikly nové. Nicméně na svět se blíží nová hrozba a vaším úkolem bude sjednotit frakce Magalanu, abyste jí čelili společně. Vedle hlavního úkolu je tu však i jeden menší osobnější. Budete hledat dávno ztraceného syna Jaxe, který se jmenuje Dex (v jejich rodině asi všechna jména končí na x).

ELEX_2_Announcement_Screenshot_1.pngELEX_2_Announcement_Screenshot_2.pngELEX_2_Announcement_Screenshot_8.png

Ačkoli neznáme větší detaily, dle traileru a screenshotů se zdá, že staré frakce budou založeny na podobném principu. Budou tu ti, kteří budou využívat novou technologii, ti, kteří ji spíše zavrhují a také pozůstatky Albs. Vývojáři hlavně slibují, že herní svět se bude výrazně měnit dle vašeho jednání. Postavy si budou pamatovat, co jste udělali a dokonce mohou zemřít.

Zatím neznáme přesné datum vydání. Všude je jen uvedeno, že ELEX II "vyjde brzy", a to na Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 a PC. Pravděpodobně můžeme hru očekávat tento rok nebo na začátku příštího roku.

Diskuze (6) Další článek: Razer představil ultimátní herní notebook Blade 14 s kartou RTX 3080

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,