DLC

V nové hře Petera Molyneuxe bude DLC stát 1,5 miliónu Kč

Doufáme, že si z něj nevezmou příklad i další vývojáři.

Peter Molyneux, tvůrce herních legend jako Populous, Theme Hospital či Syndicate, v rozhovoru pro New Scientist prozradil něco málo informací o svém nadcházejícím projektu. Tím je Curiosity, podivný experiment studia 22Cans, který za šest týdnů dorazí na PC a mobily.

O co půjde? Ve „hře“ se se všemi ostatními hráči objevíte v malé místnosti, v jejímž středu bude postávat jakási černá krychle. Spolu s ostatními budete ťukat na povrch této krychle, čímž ji budete kousek po kousku rozbíjet, až se po nějaké době její tělo rozpadne úplně a vaše oči spočinou na něčem „naprosto úžasném a unikátním“.

peter_molyneux.jpg

Problém je v tom, že odolnost této krychle bude nesmírně velká a ťuknout na ní budete muset nesčetněkrát. Právě v této fázi přijdou na řadu virtuální sekáčky, které sílu vašich úderů výrazně zvýší. Studio je hodlá prodávat formou DLCček.

Za obyčejný železný sekáček zaplatíte pouhých 59 pencí (něco přes 15 Kč), čímž vaše síla vzroste desetkrát. K dispozici ovšem bude také diamantový sekáček, díky kterému vaše síla vzroste hned stotisíckrát. Vtip je v tom, že tento diamantový sekáček bude jen jeden a bude stát 50 tisíc liber (něco přes 1,5 miliónu Kč).

Molyneux si je vědom, že jde o naprosto šílené číslo, nicméně jeho cílem je zjistit, jestli se najde někdo, kdo tuhle částku bude ochoten zaplatit, nebo jestli se hráči kvůli tomuto výjimečnému sekáčku hromadně složí. No, uvidíme.

Zdroj: New Scientist
Diskuze (8) Další článek: Moga udělá z mobilních Android zařízení poctivou herní mašinku

Témata článku: , , , , , , , , , , ,