PC | Akce

Valve o Half-Life 3 nemluví, protože nechce nic uspěchat

Vývojář nechce fanoušky natěšit a následně zklamat nepříjemnými odklady.

Když se řekne Half-Life 2: Episode Three či Half-Life 3, většina z vás buď otráveně mávne rukou nebo zlostně zaskřípe zuby a pěstí bouchne do stolu. Už to prostě trvá. Valve si je zdlouhavého vývoje vědomo, ovšem nehodlá nic uspěchat. Nechce své fanoušky natěšit, aby potom museli čelit nekonečným odkladům, jako tomu bylo v případě dřívějších her.

"Ve skutečnosti je nám jasné, jak moc otravujeme naše fanoušky, a je pro nás dost frustrující, když je musíme vystavit takové situaci," řekl v rozhovoru pro Penny Arcade Gabe Newell, šéf Valve. "Snažíme se pracovat, co nejrychleji to jde, přičemž se snažíme zaměřit na ty věci, které jsou podle nás pro zákazníka nejcennější. Jestli existuje nějaký kouzelný způsob, jak během dne udělat více práce, rádi bychom o něm slyšeli."

gabe_newell.jpg

"Snažíme se, aby se naše hry a jejich příběhy a postavy neustále vyvíjely, zároveň se ale chceme ujistit, že nezačneme pokračování vydávat v příliš častých intervalech."

"Jsme opatrní. Nechceme lidi příliš natěšit, jen abychom je později zklamali. Takže se nyní vydáváme jinou cestou, kdy si říkáme 'nuže, trochu to ještě propečeme než lidi dostaneme do varu.'"

Co to znamená? Musíme prostě čekat. Na třetím Half-Life se pilně pracuje a je jen otázkou času, než se dozvíme něco bližšího.

Zdroj: Penny Arcade
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Valve Software | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 18. října 2007 (PC, X360)
16. listopadu 2007 (PS3)
Diskuze (10) Další článek: V Diablu III nyní funguje zcela odlišný systém run

Témata článku: , , , , , , , , , ,