Ve věku 66 let zemřel světoznámý spisovatel Tom Clancy

Všichni stárneme a všichni jednou zemřeme. Podobné špatné zprávy ale každého vždy rozesmutní a v případě Clancyho to platí dvojnásob.

To jméno vám jistě něco říká. HAWX, Ghost Recon, EndWar, Rainbox Six a především Splinter Cell. Právě u těchto her jste se dozajista setkali sTomem Clancym, známým americkým spisovatelem a tvůrcem populárních fiktivních válečných thrillerů. V tomto případě přede hrou figurovalo jméno jako značka v herním světě, která přinášela skvělé zážitky hráčům dlouhá léta. Všechny tyto hry čerpali inspiraci právě ze špičkových románů Toma Clancyho.

Mimo používání jeho knih jako námětu pro dobré hry si možná pamatujete toto jméno i ve spojitosti se studiem Red Storm Entertaiment, jehož byl Clancy spoluzakladatelem. Studio bylo v pozdější době prodáno Ubisoftu za částku, která doposud nebyla zveřejněna.

tom-clancy-640x3601-637x358.jpg

Knihy Toma Clancyho se ale nepoužívaly jen pro hry, ale také filmy, jmenovitě třeba Peacemaker či Nejhorší obavy. Před svou smrtí stačil ještě dokončit knihu Command Autority a mezi nejnovější hry, inspirované knihami Clancyho bude patřit příští rok očekáváný akční titul The Division.

Diskuze (1) Další článek: FIFA 14: kosmetickými úpravami k lepšímu fotbalu (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , ,