Venom – first person-shooter jak vystřižený

3D akce z pohledu hlavního hrdiny se v poslední době množí takřka více, než houby v lese, pomineme-li skutečnost, že je zrovna jaro a od hub v českomoravských hvozdech nás dělí nejeden strastiplný měsíc. Přírůstkem do této rodiny, o kterém se mluví již dlouho, je hra Venom – a vypadá sakra dobře.
3D akce z pohledu hlavního hrdiny se v poslední době množí takřka více, než houby v lese, pomineme-li skutečnost, že je zrovna jaro a od hub v českomoravských hvozdech nás dělí nejeden strastiplný měsíc. Přírůstkem do této rodiny, o kterém se mluví již dlouho, je hra Venom – a vypadá sakra dobře. Informace o něm jsou veskrze povrchního rázu, příběh o neohrožených hrdinech je již obnošený jak dědečkova vesta a okouzlovat vás zde konkrétními čísly nemá smysl, neboť hodnota FPS je sama o sobě dosti subjektivní hodnotou vzhledem k výkonu stroje, jenž vám dlí nejspíše pod stolem.

Můžeme jen předpovídat, kterým směrem se bude Venom ubíhat. Obrázky působí velice slibným dojmem a všechno, co se kolem hry pohybuje, zní přesvědčivě a nadějně. Ano, dá se předpokládat, že to bude dobrá hra, nejsem si však jist, že se o ní bude mluvit s takovým respektem, s jakým některým z nás vychází z úst slova jako Unreal Tournament či konkurenční Quake III Arena. Možná je to všechno jen otázkou špatně zvolených reklamních kampaní nebo opožděných reklamních kampaní. Snad si to ale autoři ještě uvědomí a přitlačí, jak se říká, na pilu. Mohla by to být super hra, přestože nemá předchůdce takové významné, jako výše jmenované hry. A vlastně budu upřímný – hra nemá žádné předchůdce. Jak se podaří autorům hru zpopularizovat, když produkt samotný vzniká takříkajíc na čisté louce, je v hlavách výrobců a distributorů. Držím jim palce, zaslouží si to.

Diskuze (2) Další článek: Commandos II – podrobnější pohled na hru

Témata článku: , , , , ,