Víkendová herní polévka 36/2010

Letošní ročník Tokyo Game Show je téměř za námi a nezbývá než shrnout dění z posledních dvou dnů. Společnost Tecmo Koei na poslední chvíli oznámila sedmý díl populární série Dynasty Warriors, jenž vyjde exkluzivně na třetí Playstation. Kdy, to nevíme.

Vedení firmy přesné datum tají stejně jako jakékoliv podrobnější informace o hře. Víc bychom se prý měli dozvědět v průběhu příštího měsíce, přičemž není vyloučeno, že se PS3 exkluzivita bude ve finále vztahovat pouze na Japonsko.

Namco Bandai prozměnu vyrukovalo s arkádovou bojovkou Tekken Tag Tournament 2, jež by se měla na japonském trhu objevit v létě příštího roku. Zda-li se dostane i za hranice země vycházejícího slunce je v současné době ve hvězdách. Jakmile se dozvíme něco bližšího, dáme vám vědět.

Stejně jako třeba v případě Shadow of the Damned. Titulu, který Goichi Suda oficiálně představil teprve před pár dny. Hvězda studia Grasshopper Manufacture totiž veřejnosti prozradila, že se kromě PS3 a X360 původně počítalo rovněž s vydáním na Wii a stolní počítače.

Proč nakonec od dvou platforem upustili Suda neprozradil, nechal se nicméně slyšet, že během dvou let vývoje se gamesa vyrýsovala takovým způsobem, že se daný krok zdál být jediným správným. Nezbývá, než doufat, že toho nebudeme ani my, ani vývojáři, litovat.

Ostatně, chuť si případně budeme moci spravit s dalším dílem Earth Defense Force. Navzdory béčkovosti nás pár let nazpět tahle "série" docela mile překvapila (s trochou nadászky) a pokračování s podtitulem Insect Armageddon by mohlo v tradici pokračovat.

Ve verzi pro X360 a Playstation 3 hra vyjde už na jaře, přičemž fanoušci se mohou těšit na odporné nepřátele, praštěný příběh, přes 150 zbraní a dokonce i multiplayerový Survival mód, v němž se až s šesti dalšími hráči postavíte nekonečným vlnám hmyzáků.

Pokud dáváte přednost něčemu "klidnějšímu", určitě si nenechte ujít SingStar Dance. Kromě N*Sync, Black Eyed Peace, Lady Gaga či Chrise Browna se na soundtrack totiž probojovala ještě Gwen Stefani, Pitbull, Outkast, Backstreet Boys, Pussycat Dolls, Shaggy a další.

Případně si můžete na disku i v trenýrkách začít dělat místo pro nový Tomb Raider. Podle posledních drbů to totiž vypadá, že by se nové dobrodružství Lary Croft mohlo odehrávat v otevřeném světě. A to nezní vůbec špatně. Otázkou jen zůstává, kdy se ho dočkáme.

Alespoň, že v případě 3DS konverze Metal Gear Solid 3: Snake Eater je už všechno jasné. Sám Hideo Kojima se během TGS nechal slyšet, že se počítá s vydáním v průběhu příštího roku. Snad to bude spíš dříve, než později.

A na závěr něco na zamyšlení. Ačkoliv se k tomu tvůrčí celek From Software odmítl vyjádřit, na síti se začíná spekulovat, že Project Dark je jen pracovní název pro Demon's Souls 2. Co myslíte vy?

Zdroj: VG247, Shacknews, Game Informer, PC Gamer

Diskuze (1) Další článek: Nový týden: Natáhněte se pro Reach

Témata článku: , , , , , , , , ,