Víkendová herní polévka 9/2010

Dneska toho je na pořadu docela dost, takže žádné zdržování. Datum vydání závodní šílenosti Blur se nakonec zastavilo na 28. květnu, alespoň pro Evropu, a je tedy pomalu na čase, oprášit řidičské schopnosti a rozvzpomenout se jestli je brzda vlevo, nebo vpravo. Zatímco drtivá většina závodních nadšenců k této příležitosti bude muset sáhnout po některém dílu ze série Need for Speed, či Forza Motorsport, vybraní šťastlivci se budou moci rozcvičit přímo na Blur.

Již toto pondělí, 8. března, totiž startuje beta a já vím, na co se v ní můžete těšit. Předně by se asi hodilo zmínit, že svými nenechavými prsty budete moci znesvětit rovnou 14 aut, mezi nimiž se objeví i Volkswagen Scirocco, či Chevrolet Camaro z '69. Jejich jízdní vlastnosti si budete moci ověřit na 4 různých okruzích (Barcelona Gracia, Tokyo Shutoko, Amboy a Long Beach Docks) a pak o tom dát vědět světu prostřednictvím Twitteru.

3.jpg4.jpg

A abych nezapomněl, vývojáři do bety začlenili i to, co bude z Blur dělat Blur. Šílená vylepšení. Na zkoušku se jich objeví osm, v plné verzi by jich pak mělo být ještě víc. To Shaun White k vyšilování žádné bonusy sbírat nepotřebuje. Běžně na snowboardu předvádí kousky při nichž tuhne krev v žilách, což by podle všeho rád zopakoval i na skateboardu.

O jeho schopnostech na prkně s kolečky sice mám své pochyby, ale to Ubisoftu v žádném případě nezabrání dopravit již letos na Vánoce na trh Shaun White Skateboarding. Hra prý bude k dispozici ve verzi pro PC, PS3, X360 i Wii a kromě Whitova prohlášení, že to bude nářez se o ní nic moc neví.

shaunwhite_01.jpg

Třeba společnost Electronic Arts byla podstatně sdílnější, když představila v pořadí teprve druhý datadisk pro The Sims 3. Ten se bude jmenovat Ambitions a vašim svěřencům umožní splnit si nejtajnější sny a přání. U všeho je navíc budete moci sledovat, takže pokud vás zajímalo jak v reálu vypadá rozbíjení dveří hasičskou sekerou ... dejte se k hasičům. Ale ten add-on prý bude taky dobrý.

Stěží však nabídne kvalitnější herní zážitek než další dobrodružství prsaté archeoložky, slečny Croftové. Tvůrčí studio Crystal Dynamics sice po vynikajícím Tomb Raider: Underworld další velkou šanci nedostalo, což jim ale nezabránilo pustit se do vývoje komornější verze téhle legendární akční adventury. Poprvé jsme vás o její existenci informovali pár dnů nazpět, kdy jsme však znali pouze název - Lara Croft and the Guardian of Light.

underworld18.jpgunderworld19.jpg

Jenže, ke hře se dostali redaktoři britského Gamespotu a s nimi i miliony natěšených fanoušků po celém světě. Nově tak víme, že se titul ponese v arkádovějším duchu, přičemž vnady krásné lovkyně pokladů budeme sledovat hezky postaru, izometricky. Že to nemusí být na škodu dokázali již tvůrci Gears of War s hříčkou Shadow Complex. Na víc informací si nicméně budeme muset počkat až do GDC.

Za to na Metro 2033 už moc dlouho čekat nebudeme. Tvůrci potvrdili, že hra obdržela statut GOLD a aktuálně zaměstnává desítky lidí v lisovnách. V regálech ji najdeme 16. března. Pokud vám tahle informace nestačí, přikládáme ještě nové video, které u oznámení konce nesmí nikdy chybět.

Na druhou stranu na trailer na nový Portal si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Důležité však je, že Valve konečně oficiálně potvrdilo vývoj pokračování téhle logické hříčky, o němž se spekuluje již hezkých pár měsíců. Hru si už můžete dokonce předobjednat ve verzi pro PC a X360 a těšit se můžete jak na single, tak na multiplayer, i s kooperačním módem. Datum vydání stanoveno na konec letošního roku.

A na závěr malou jednohubku. Ačkoliv studio Frozen Codebase aktuálně pracuje na dokončení videoherní adaptace Kick-Ass, hráči po celém světě byli ujištěni, že tamější programátoři stále ještě z harddisků nesmazali ani Roller Derby, ani Metalocalypse. Kdy se jich však dočkáme ... kdo ví. Tak zase za týden!

Zdroj: Joystiq, Shacknews

Diskuze (1) Další článek: Letos se Wii zlevňovat nebude

Témata článku: , , , , , ,