Téma | E3

Vše o letošním E3: kalendář, informace a drby

Je to opět tady vážení čtenáři. Za pár dní nás čeká největší herní veletrh.

Není řeč o ničem jiném, než o E3. Pro obyčejné smrtelníky mají největší váhu konference, které velké firmy každoročně konají při této příležitosti. Letos to bude stejně jako v posledních letech natřískané už jen podle uniklých informací. Co, kde a kdy tedy uvidíme? Čtěte dál a dozvíte se víc.

EA jede opět sólo

Čas konání akce: 10. června od 21:00 hodin

Stejně jako loni bude mít EA vlastní akci EA Play, kde bude vystavovat své produkty a herní tituly a letos to budou právě oni, kdo jako první předvede novinky celému světu.

eaplay.jpg

Nejdříve se pojďme podívat na tituly, které se velmi pravděpodobně na plátně objeví. Mezi ty nejočekávanější bezpochyby patří Star Wars Battlefront 2, kde mimo multiplayeru bude konečně i plnohodnotná singleplayerová kampaň. U Star Wars ještě na chvíli zůstaneme. Loni jsme se dočkali oznámení vývoje hry z tohoto univerza s příchutí Uncharted. Klasickou příběhovku ze Star Wars jsme tady už pěkně dlouho neměli a my to rozhodně chceme vidět. Letos. 

s.jpgs2.jpg

Minulý rok EA oznámilo na konferenci také hru Fe od studia Zoink, o které jsme od té doby vůbec neslyšeli. Možná čekají na tu letošní a trochu blíže poodhalí, co je tato podivnost vlastně zač.

Podle spekulací mělo dojít na odhalení zcela nového projektu od Bioware, ale kvůli problémům s vývojem se prý muselo celé oznámení odsunout. Jsou to ale nepotvrzené informace, proto se stále toto studio může na plátně objevit. Další možností, kdy Bioware přijde na scénu, je oznámení nějakého přídavku pro nový Mass Effect. Nesmíme zapomínat ani na Battlefield. Možná se dočkáme odpovědi na nedávno oznámený nový díl Call of Duty.

need.jpg
Nový díl Need for Speed vyjde ještě letos

Mimo jiné také máme očekávat velkolepý návrat závodní série Need for Speed. Vývojáři se honosili, že nové NFS budete moci hrát bez připojení k internetu a půjde čistě o hru pro jednoho hráče. Nemyslím si, že zrovna takovými věcmi by se měli chlubit. U starších dílů to byla samozřejmost.

Vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby přišla řeč také na EA Access, respektive Origin Access. Loni se do tohoto programu v období E3 přidal Titanfall, tak třeba si EA pro předplatitele přichystali zase nějakou novinku.

Microsoft - Scorpio v hlavní roli

Čas konání konference: 11. června od 23:00 hodin

Od Microsoftu se letos očekává celá řada novinek, ale tou největší je pravděpodobně plnohodnotné odhalení plánů ohledně Projektu Scorpio. Hlavními prvky, které by se měly ve spojitosti se Scorpiem odhalit je cena a datum vydání. Samozřejmě ale dojde řada i na hry a vzhled samotného zařízení.

scorpio.jpg

Dá se očekávat, že po dvou letech mlčení se konečně odhalí více informací o Crackdownu 3. Krom toho, že bude ničitelnost světa postavená na cloudových technologiích, jsme se toho moc nedozvěděli a vzhledem k síle značky bychom určitě rádi.

crack.jpg
O Crackdownu 3 jsme už pěkně dlouho neslyšeli

Také se dostane na řadu oznámení série titulů ve spojitosti s Windows 10 a propojením s Xboxem. Loni tato část, kdy se oznamovaly hry s crossbuy možností a podobnými věcmi, zabrala valnou většinu celé konference. Stejně tak očekáváme, že se do zpětné kompatibility dostanou nové tituly. Ale především čekáme naplnění slibů Phila Spencera, že to Microsoft s hrami myslí vážně a že se můžeme těšit na celou řadu exkluzivit. Narozdíl od Sony, které chrlí hry takřka na všechny strany je tu až  nepříjemné ticho.

Bethesda – revoluce ve VR

Čas konání konference: 12. června od 3:30 hodin

Bethesda má vlastní konferenci již třetím rokem. O tom, co se objeví na té letošní, ale nepadla nikde pořádně ani zmínka. Jen na oficiální pozvánce bylo psáno, že uvidíme minimálně dva zbrusu nové tituly.

CkzKzRMVEAAyaCH.jpg
Všimli jste si na loňské konferenci nenápadného odhalení nového titulu?

Krom toho je velká šance, že dojde k oznámení pokračování série Wolfenstein. Ono vlastně takové neoficiální oznámení proběhlo už loni na konferenci. V intru, které bylo stylizované do prostředí systému DOS, byly vypsány různé tituly a mimo jiné tam byla zmínka o hře Wolfenstein New Colossus. Ohledně toho ale celou dobu Bethesda mlčela.

morrovind.jpg
Morrowind bude do TESO přidán co nevidět

Ve spojitosti se sérií The Elder Scrolls se nového dílu pravděpodobně nedočkáme. Větší šance je, že bude oznámen nový datadisk pro Elder Scrolls Online. Dávalo by to smysl. Morrowind vyjde krátce před E3, takže by rovnou mohli oznámit další přídavek.

fall.png
Přinese Fallout VR opravdu revoluci?

Fallout měl zatím na každé konferenci svůj prostor a jinak to nebude ani letos. Bethesda má očividně velkou důvěru ve Fallout VR. Nedávno se na veřejnost dostalo vyjádření, že právě Fallout ve virtuální realitě změní svět. Tak snad nám předvedou, jak toho chtějí docílit.

Ubisoft – ve znamení asasínů

Čas konání konference: 12. června od 22:00 hodin

Ubisoft má letos několik titulů, které ve hráčích vzbuzují nadšení ještě před tím, než dojde na jejich oznámení. Největší pozornost by měl letos dostat nový díl ze série Assassin’s Creed. Rok jsme si od této série oddechli, vývojáři měli více času na vývoj, tak doufejme, že to bude stát za to. Tentokrát bychom se měli přesunout do starověkého Egypta.

ass.jpg
Takto má údajně vypadat nový asasín

Již bylo vyvráceno, že nový díl bude mít podtitul Empire. Podle nejnovějších informací se bude nový díl jmenovat Assassin’s Creed Origins. Dále jsme se dozvěděli, že na výpravách nás bude doprovázet jestřáb.

Na spadnutí by mělo být i oznámení nového dílu Far Cry. Před pár týdny se objevil obrázek, který je údajně z remasteru třetího dílu, ale hned na to se Ubisoft vyjádřil v tom smyslu, že se remastery rozhodně nechystají. Logicky by tak měl být tento obrázek z ještě neoznámeného titulu.

far.jpg
Chtěli byste se znovu seznámit s Vaasovou definicí šílenství?

Rádi bychom také viděli konečné datum vydání nového South Parku. Ten měl vyjít už před několika měsíci, ale kvůli problémům musel být odložen.

Na závěr konference si Ubisoft vždy chystá nějaké velké překvapení. Loni to byl Steep, před dvěma lety nový Ghost Recon. Co nás čeká letos?

Sony – herní bombardování

Čas konání konference: 13. června ve 3:00 hodin

Na závěr již tradičně předvede své novinky Sony. Loni odhalila společnost celou řadu nových her a letos se od nich očekává to samé, ne-li ještě víc. Z již zaběhlých sérií bychom se měli dozvědět novinky o chystaném dobrodružství Boha Války. Dle vyjádření Kratova dabéra by ale hra samotná měla vyjít až příští rok.

god.jpg
S Kratem se zřejmě setkáme znovu až příští rok

Očekává se také, že se na plátně objeví série Final Fantasy. Datum vydání remaku sedmého dílu se ale bohužel s velkou pravděpodobností nedozvíme. Na začátku tohoto roku jsme totiž zjistili, že vydání tohoto remaku je ještě daleko.

ff.jpg
Vydání remaku FFVII je podle všeho ještě daleko

Před dvěma lety na své konferenci Sony předvedlo něco, co neočekával opravdu nikdo. Na jevišti se objevil Yu Suzuki s oznámením kickstarterového projektu Shenmue III. Peníze na vývoj se podařilo vybrat, ale o hře jako takové jsme se toho moc nedozvěděli. To by se právě na letošní E3 mělo změnit. Spekuluje se, že Shenmue III vyjde ještě letos. Také se šušká, že se chystá remaster prvních dvou dílů, což by hráče, kterým v době vydání unikly, jistě potěšilo.

shen.jpg
Pokračování Shenmue by mělo vyjít ještě tento rok

Kromě zaběhlých sérií byly minulý rok představeny zcela nové značky. Mezi nimi byl kupříkladu zombie titul Days Gone, který svojí atmosférou připomínal The Last of Us. Bližší informace bychom se měli dozvědět i o příběhovce Detroit: Become Human, stejně jako o novém Spider-Manovi.

days.jpgdetroit.jpgspider man.png

Ohledně hardwaru je ve spojitosti se Sony zatím ticho. Oznámení nové konzole nebo další verze PS4 se očekávat nedá. PS4 Pro není na trhu tak dlouho, aby Sony muselo přijít s nějakou novinkou. Větší šance je, že se dočkáme nějakého odhalení ohledně VR. A kdo ví, možná se Sony pokusí přivést k životu kapesní konzoli Playstation Vita. Letos to každopádně budou především hry. 

Nintendo – Switchujeme!

Čas konání akce: 13. června v 18:00 hodin

Nintendo již tradičně nebude mít konferenci jako takovou, ale při příležitosti E3 se můžeme těšit na Nintendo Spotlight, kde Nintendo odhalí svoje plány pro následující rok.

E32017_NintendoAnnouncement.png.jpg

Proběhne bližší představení nové revize kapesní konzole – New Nintendo 2DS XL. Spotlight by ale měl především uspokojit vaši touhu po hrách na nový Nintendo Switch. V pozvánce nás lákají na představení nového dobrodružství italského instalatéra Maria s názvem Super Mario Odyssey.

new-nintendo-2ds-xl-slight-angle.png
Nová revize kapesní konzole od Nintenda byla prý vydána na přání fanoušků

Nebudou chybět ani již oznámené tituly jako Arms nebo pokračování týmové střílečky Splatoon. Switch tedy bude hrát prim, ale na tituly pro 3DS se také dostane. V tomto případě ale bohužel zatím nic konkrétního neznáme.

H2x1_NSwitch_SuperMarioOdyssey.jpg

Rozhodně by ale mělo Nintendo oznámit více titulů pro Switch. Konzole je na trhu už nějaký ten měsíc, ale stále jsou pro ni jen 2-3 hry, kvůli kterým se vyplatí ji kupovat. Ale zdá se, že to hráčům vůbec nevadí, protože i přes tato fakta má Nintendo Switch skvělé prodeje.

Je spousta titulů, které bychom si přáli vidět na letošním veletrhu E3. Například by nás velmi potěšilo oznámení nových Pokémonů pro Switch, novinky o chystaných projektech ze studia CD Project Red. Takto bychom mohli pokračovat ještě dlouhou dobu. Také je spousta těch, na které jsme zapomněli. Kde je The Last of Us 2, Crash nebo Ace Combat 7? Bezpochyby bude letošní E3 nabitá zajímavými oznámeními a my už se nemůžeme dočkat, co si pro nás tento rok herní firmy připravily. 

Diskuze (2) Další článek: GOG má ak­ci, na­bí­zí vel­ké sle­vy na nej­lep­ší po­čí­ta­čo­vé hry po­sled­ních let!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,