Vydání survival akce DayZ Standalone se plánuje na rok 2016

Kluci z Bohemia Interactive mají za sebou velmi důležitý rok a titul DayZ může začít vzhlížet ke světlým zítřkům.

Vydání plnohodnotné verze akce DayZ je nyní naplánováno na rok 2016, což je samozřejmě stále spíše provizorní. Vývojáři už však odhalili, co všechno budou přidávat do hry napříč celým rokem 2015, aby šlo o postupné vylepšování a rozšiřování herní struktury. Zvyšovat se bude také cena, která před vydáním dosáhne hodnoty 40 euro, což má být poté plná cena hry. Současná cena se drží na hranici 23,99 euro, zatímco budoucí beta se zvedna na cca 34,99 euro.

A co nás tedy čeká v příštím roce? První čtvrtina roku bude věnována jednoduchým vozidlům, vylepšenému lootování, nové AI pro zombíky, nemocem a základním stealth prvkům. Druhá čtvrtina přinese pokročilá vozidla (s možností opravy a modifikací), více druhů zvěře s pokročilou AI, statistiky hráčů, nové uživatelské rozhraní a staminu.

Po přesunu do druhé poloviny roku nás čekají pasti, barikády, zvířecí predátoři, ptáci, letecké dopravní prostředky a prototyp hry pro konzole. Nakonec k úplnému závěru roku by měli vývojáři přidat zvířecí společníky, integraci komunity Steamu a možnost stavby základny. Ke konci roku se také očekává přechod do fáze bety.

Každý měsíc navíc budeme dostávat nové zbraně, objekty, vybavení, vozidla a další. Tak co, jdete do toho?

Diskuze (2) Další článek: Exo-zombíci dorazí do CoD: Advanced Warfare v lednu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,