Vydejte se do Černobylu díky technologii VR

Dnes je to téměř 30 let od jaderné katastrofy v Černobylu. I přes to je v oblasti stále silná úroveň radiace, která znemožňuje se do ní podívat. Bude to ale možné díky brýlím virtuální reality.

Jaderná katastrofa v Černobylu je jednou z nejničivějších katastrof v historii, která radiací zamořila celou Evropu. Byla tak nebezpečná, že dodnes není možné se do mnohých míst jak v Černobylu, tak přilehlém městě Pripyat vůbec podívat. Díky polským vývojářům ze studia The Farm 51 to ale bude možné díky přístrojům virtuální reality.

Projekt vystupuje pod názvem Chernobyl VR a vezme vás přímo do středu katastrofy. Vývojáři pomocí nejmodernějších technologií detailně zpracovávají oblasti jak v Černobylu, tak Pripyati a dají hráči možnost prozkoumávat záhady okolo katastrofy. Kvůli katastrofě bylo evakuováno více než 350 000 obyvatel a Chernobyl VR Project není ani tolik hra, jako interaktivní dokument.

chernobyl_1.jpg

chernobyl_2.jpgchernobyl_3.jpgchernobyl_4.jpg

Projekt nejen dle informací, ale i dle sdíleného videa působí naprosto výtečně. Oblasti, do kterých se díky němu podíváte, jsou dodnes přísně střeženy a VR technologie je možná jedinou bezpečnou možností, jak se do Černobylu většina z vás podívá. Projekt podporuje množstí VR brýlí včetně Oculus Rift, Playstation VR, HTC Vive nebo Samsung Gear VR. Datum vydání zatím oznámeno nebylo.

(Děkujeme čtenářům za upozornění na chyby v textu.)

Zdroj: All Games Beta

Diskuze (7) Další článek: Sledujte přímý přenos cen The Game Awards 2015

Témata článku: , , , , , , , , , , ,