Téma | E3

Výstava E3 2015: co nás čeká letos v Los Angeles?

Přichází léto, pro mnohé čas vyrazit do bazénů a výletů do přírody, pro nás hráče ale také největší herní svátek roku. Startuje totiž E3. Na co se těšit?

Už se to blíží. Začátkem příštího týdne se opravdoví hráči zamknou v pokoji, připraví jídlo, pití, nastaví telefon na tichý režim a nastaví si budík na pozdní noční hodiny. Startuje totiž E3 a my se opět ponoříme do jednoho z největších herních svátků. 

I přesto, že opět budeme sledovat konference a všechny nejzajímavější prezentace hlavně v noci, jsme si jistí, že je tu dostatek fanoušků, co se k nám přidají. My totiž budeme bdít a přineseme vám to nejlepší a nejnovější hned, jak to vyskočí na veřejnost. 

Nyní se pojďme podívat na to, co nás čeká a na co se těšit. Vše podstatné bude streamováno na oficiálním YouTube kanále E3, veškeré přenosy samozřejmě najdete i na Doupěti v pravý čas. Konferencemi totiž zábava teprve začíná.

Bethesda - 15. června - 04:00 hodin

bethesda-invite-to-e3.jpg

Také vám spadla čelist z uvedeného času? Inu, bohužel s tím nic neuděláme a budeme muset skok časového pasma přežít. V letošním roce bude mít Bethesda historicky první vlastní konferenci, na které rozhodně bude co ukazovat.

O prvních pořádných ukázkách a informací ze světa Fallout 4 nepochybujeme, titul už ostatně byl oficiálně představen před několika dny a fanoušci jsou natěšeni, co ještě se dozví. 

Jsou tu však i další tituly, co stojí za pozornost. Víceméně jistá je ukázka z nejnovějšího Dooma, která přesvědčí všechny o návratu ke kořenům a o mnohem dravějším stylu, o němž mluví novináři. Také se podíváme na taktickou akci Battlecry a možná i pokračování skvělé stealth akce Disnohored. A pokud bychom měli zašmátrat v pytli přání, znovuzrození Prey 2 bychom více než uvítali.

Microsoft - 15. června - 18:30 hodin

microsoft_e3.jpg

Microsoft se poslední dobou snaží vymáčknout z konzole Xbox One televizi a nasoukat tam co nejvíce her. To mu schvalujeme a kdo jiný se o to může postarat, než nově nastoupený Phil Spencer. 

I on na Twitteru sliboval velmi silné zasoupení exkluzivních titulů, odhalení a vůbec herních novinek jako takových. Čekáme tedy premiérové záběry z mrazivého Rise of the Tomb Raider, ukázku z připravované Forzy 6 a velký důraz na indie scénu, o který se Microsoft opřel už minulý rok.

Jsme také zvědavi, zda společnost nerozhodne odskočit také k brýlím HoloLens, které by mohl více představit široké veřejnosti a spojit je s herním průmyslem. Prozatí totiž šlo spíše o krátké ukázky a nástit pracovních možností hardwaru.

EA - 15. června - 22:00 hodin

ea.jpg

Electronic Arts by po několika velmi slabých letech mohlo konečně dorazit na E3 s plnou parádou. Nové díly celé plejády sportovních titulů jsou totiž jen očekávanou třešničkou na dortu a hráči čekají úplně jiné hry. 

Samozřejmě chceme vidět záběry z Mirror's Edge 2, které ne a ne přijít, také toužíme po ukázce z očekávaného návratu série Need for Speed k tuningovým kořenům a dost možná přijde i nějaké to překvapení. Titanfall 2? Kdo ví.

Hvězdou večera ale jednoznačně bude akce Star Wars: Battlefront od DICE, která odhalí samotnou hru a spoustu nových informací. Máme se na co těšit.

Ubisoft - 16. června - 00:00 hodin

Ubisoft.jpg

Ubisoft má rok co rok jednu z nejlepších a nejpůsobivějších konferencí z celé výstavy, letos ale překvapivě není zástup titulů tak markantní, jako bychom chtěli. Jistě, představí se Assassin's Creed: Syndicate, Rainbow Six: Siege a určitě nebudou chybět ani menší tituly, které poslední dobou dostávají lepší hodnocení než AAA produkty vydavatele.

Prahneme především po ukázce z očekávané online akce Tom Clancy's The Division, abychom se ujistili, že titul nepostihne tolik populární downgrade, také Sam Fisher by mohl zahlásit návrat. A abychom byli úpřimní, Watch Dogs 2 by nám zvedlo náladu nejvíce. Co myslíte?

Sony - 16. června - 03:00 hodin

Sony-E3.jpg

Sony letos sice mine GamesCom, na E3 ale dorazí v největším nasazení a podle toho, co slibují zdroje, půjde o opravdu velkou show. Nejde tu ani tak o Uncharted 4: A Thief's End, mnoho remasterů či pokračování zajetých značek, Sony má hlavně v rukávu hodně tichých es, o kterých jsme zatím neslyšeli. Takřka každé oznámení tak může být na konferenci velkým překvapením.

Také Sony má v záloze mnoho indie titulů, ať už dříve vydaných a čekající na osvěžení, či zbrusu nových, vyvíjených speciálně pro PS4. Někde mezi zajisté skočí No Man's Sky a další ukázka z nového Metal Gearu. Největším dárkem by ale pro nás byl The Last Guardian, na který už tak nějak ani nespoléháme. 

Nintendo - 16. června - 18:00 hodin

nintendo.jpg

Jak už jistě víte z četných oznámení posledních několika měsíců, Nintendo vrací na E3 ve velkém stylu. Kromě akce Nintendo Digital, Treehouse a Nintendo Access se po dlouhých letech vrací také World Championships, letošní E3 by tak měla být pro vydavatele pravděpodobně největší za poslední dlouhou dobu.

Co se her týče, jistotou je další ukázka z Legend of Zelda pro Wii U, hratelná verze Star Foxe a samozřejmě hora nových her z univerza Maria, Yoshiho, Donkeyho a spol. Na to už jsme si tak nějak zvykli, že?

Square Enix - 16. června - 19:00 hodin

square_enix_smenila_vremja_provedenija_press_konferentsii_na_e3_2015-150515.jpg

Velikány herní scény sice máme za sebou, to ale neznamená, že je srandě konec. K večeru vyráží na scénu Square Enix se svým zástupem očekávaných hitů a není jich zrovna málo. 

Dočkáme se většího odhalení hitu Deus Ex: Mankind Divided, vydáme se šílet do Just Cause 3, rádi bychom viděli i nástupce městské akce Sleeping Dogs a pokud budeme mít štěstí, přijde i holohlavý Agent 47 ve svém rebootu série. Rozhodně bude o co stát.

PC Game Show - 17. června - 02:00 hodin

pc-game-show-2015-1000.jpg

A tady máme hřeb večera, v našem případě tedy spíše noci. Letošní E3 bude hostit obří show, soustředěnou na PC platformu, kde se objeví spousta předních lidí průmyslu jako Cliff Bleszinski či Dean Hall ve společnosti představitelů největších studií včetně Blizzardu, Cloud Imperium, Paradox, Developer Digital, Square Enix a dalších.

Také půjde o jedno velké překvapení, protože absolutně netušíme, co by se mohlo během akce představit či odhalit, takže se vydáváme s otázkou mezi vás, čtenáře. 

Na co se těšíte nejvíce právě vy? Podělte se v diskuzi!

Diskuze (12) Další článek: Víme, kolik u nás bude stát nový Xbox One s 1 TB diskem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,